Съдът осъди кмета на Провадия

FullSizeRender (Small)

СЪДЪТ ОСЪДИ КМЕТА НА ПРОВАДИЯ И ДАДЕ ШАНС НА ЖИЛИЩЕН БЛОК ДА СЕ РЕМОНТИРА, НО ВЕЧЕ БЕШЕ КЪСНО, ФИЛЧО ФИЛЕВ БЕ ПРЕДРЕШИЛ ВСИЧКО

На 22.03.2016 г. кмета на Община Провадия Филчо Филев отказа на сдружение на  собствениците  от блока, в който се намираше бившия ресторант Проватон, да бъде вписано в публичния регистър на сдруженията на собствениците в Община Провадия.

Така засегнатите провадийци заведоха дело пред Административен съд Варна. Оплакването им основно е, че няма да могат да кандидатстват за саниране на сградата по програмата „Региони в растеж”. В жалбата си пред съда, освен чисто юридически възражения, същите излагат „че обитаемият жилищен блок се нуждае от спешен ремонт, тъй като е строен през 1968 г.- 1969 г.”.

IMG_3435 (Small)

МАЛКО СВЕДЕНИЯ ЗА НОВАТА ПРОГРАМА „РЕГИОНИ В РАСТЕЖ”

На 17 септември 2015г. представители на 28 малки общини присъстваха в Министерството на регионалното развитие, за да им бъде разяснена новата програма „Региони в растеж”.

На 25 април 2016г. във Варна се проведе форум „Региони в растеж“. Основните теми във форума са свързани с големите инвестиционни проекти за Североизточния регион и новите правила за усвояване на европарите.

Общо 207 млн. лв. се отпускат за обновяване на частни и обществени сгради до 2020 г. в 28  общини, наречени „опорни центрове в периферни райони“. Общините, които могат да кандидатстват са Попово, Козлодуй, Нови пазар, Генерал Тошево, Самоков, Севлиево, Мездра, Нова Загора, Троян, Пещера, Червен бряг, Свиленград, Провадия, Поморие, Ботевград, Карнобат, Сандански, Разлог, Берковица, Тутракан, Елхово, Златоград, Девин, Крумовград, Ивайловград, Малко Търново, Никопол, Белоградчик. Всяка една от тях има определен бюджет. Определения бюджет за община Провадия е 7 964 704,99 лв.

До момента по нито една програма за саниране не се предвиждаше обновяване на къщи. Сега тази възможност се дава за първи път, но има ограничения. Изискването е собствениците на еднофамилни жилищни сгради да са социално слаби. Те трябва да получават социални помощи за отопление, а в къщите им да не се извършва стопанска дейност.

По програмата ще могат да се санират многофамилни жилищни сгради и блокове. Те обаче трябва да са проектирани преди 1999 г. Панелките пък не трябва да са с повече от 35 апартамента.

Сградите на държавната или общинската администрация ще могат да кандидатстват за финансиране при условие, че се ползват по предназначение от съответните органи. Това означава, че ако в тях се отдават помещения под наем или се получават други приходи, сградата не може да се санира с европари. Това автоматично изключва Младежкия дом в Провадия, тъй като там се дават под наем помещения на политически партии. Същият има крещяща нужда от ремонтиране, за да започне най – накрая ползването му по предназначение, но очевидно други са плановете за него, изхождайки от водената до сега политика спрямо тази сграда.

IMG_3436 (Small)

За да може да се справят кмета и подопечните му с нелеката задача по администрирането на проектите, които ще подобрят визията и състоянието  на обществени и частни сгради в Провадия на стойност близо 8 милиона, министерството отпуска бонус от 1 милион лева за повишаване на административния капацитет на общината.

Сроковете по програмата

Крайният срок за подаване на проектните предложения беше 31 май 2016 г.

До 15 март 2016 г. всяка община трябваше да е подала проектните си предложения за най-малко половината от бюджета по процедурата.

ОБЩИНА ПРОВАДИЯ, ПРОЦЕДУРИТЕ  И ДЕЛОТО

Както малко по – нагоре казахме срока за подаване на първия транш от проектни предложения от общината до министерството, които трябва да са стойност най – малко от отпуснатите почти 8 милиона лева, е 15 март.

Проектно предложение от граждани не се подготвя за един месец. Допустими за ремонтиране и обновяване са жилищата на всички социално слаби граждани от селата на Провадия. А както знаем те не са малко. Но пък нормалната логика сочи, че те са равнопоставени с тези от града и е било нужно само да им бъде разяснено, за да обмислят и започнат процедурата, в края на която ще имат жилище, което ще бъде по – енергийно ефективно, а така ще намалят и необходимите средства за отопление.

Въпреки това, община Провадия, под зоркото ръководство на новоизбрания си стар кмет, прави една разяснителна кампания и то на 19 януари. Междувременно в декемврийския брой на рекламиращия общината вестник, раздаван по преценка на заслугите, ведно с честитките за новоизбраните управляващи, общинската еуфория покрай новогодишната елха се появява и информация за програмата. Всеки, които не е имал честта да чинят да му дадат вестник, естествено е имал възможност да се запознае със съдържанието му в електронен вид от сайта на общината. Но това може да стане едва четири – пет месеца след отпечатването на вестника, поради причината, че вестника се публикува в сайта със закъснение. За справка ПРОВАТОН установи, че последния публикуван в сайта общински вестник  към днешния юнски ден е декемврийския му брой.

Така очевидно, с недостатъчна и ненавременна разяснителна кампания, която да достигне до повече хора, подбрани не по принципа „мой”, „твой” човек, започва първия етап от програмата.

На 24 февруари сдружението на собствениците на жилища от блока над бившия ресторант Проватон подава искане да бъде регистрирано в публичен регистър, така както изисква закона. Тази регистрация е и първото условие за да кандидатстват за ремонтирането на блока.

На следващия ден специална комисия от общината заседава и установява, че има непълноти в документацията, като на 29 февруари уведомява собствениците, че следва да ги отстранят в 14 дневен срок.

В срока хората изпълняват исканото от тях и на 22 март комисията се събира за разглеждане на документите…

И СЕГА ВНИМАВАЙТЕ ДРАГИ ЧИТАТЕЛИ:

ПЪРВО ДАТАТА ДО КОЯТО СТИГНАХМЕ Е 22 МАРТ, А 15 МАРТ БЕ КРАЙНАТА ДАТА ЗА КМЕТА И ОБЩИНА ПРОВАДИЯ ЗА ПОДАВАНЕ НА ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА НАЙ – МАЛКО ПОЛОВИНАТА ОТ БЮДЖЕТА ПО ПРОГРАМАТА – ПРИБЛИЗИТЕЛНО 8 МИЛИОНА

ТАКА СЕ ВИЖДА, ЧЕ ЗАПОЧВАНЕТО ПРЕЗ ЯНУАРИ НА РАЗЯСНИТЕЛНА КАМПАНИЯ ПО ПРОГРАМАТА Е НЕНАВРЕМЕННО, ЗА ДА ПРИКЛЮЧАТ КАНДИДАТСТВАЩИТЕ ХОРА ДО КРАЯ НА ФЕВРУАРИ, А КМЕТА ДА ГИ ОКОМПЛЕКТОВА И ДА ГИ ВНЕСЕ В СРЕДАТА НА МАРТ.

И ВТОРО, ЧЕ ОЧЕВИДНО СДРУЖЕНИЕТО НА СОБСТВЕНИЦИТЕ ОТ БЛОКА НАД БИВШИЯ ПРОВАТОН И ВСИЧКО ДА ИМ Е НАРЕД НЯМА ДА СА ОТ ЩАСТЛИВЦИТЕ С ПРОЕКТИ, ПОДАДЕНИ В ПЪРВИЯ ПЕРИОД НА ПРОГРАМАТА.

…така заседаващата на 22 март комисия установява, че „сборът на процентите на идеалните части на собствениците в общите части на сградата , не е равен на 100.”

Част от  соц- строителството , което трябва да е добре известно на кмета на Провадия, бе изграждане на големи, за тогавашното време, търговски центрове и магазини, с жилища над тях. Тогава въпросът с общите части и достъпността на търговските и жилищните обекти е бил внимателно преценен и разрешен. В случай, че същия се чувства некомпетентен следва да се обърне към външни специалисти.

Така на същия ден 22 март  кметът Филчо Филев, съобразявайки се със състава на комисията издава решение, с което  отказва вписване на сдружението в публичния регистър на сдруженията на собствениците в Община Провадия.

А това означава, че ремонт безвъзмездно блока няма да получи.

Ето, как се стига до съд и как провадийци си съдят кмета, че не ги допуска с елементарни похвати да участват в програма, от която могат да получат средства за обновяване на стария си блок.

СЪДЪТ обследва внимателно площта и общите части на 24 – те броя апартаменти и със съдебното решение се мотивира:

„При просто математическо изчисление, което съдът извърши ползвайки собствените си знания по елементарна математика, се установява, че общия процент на идеалните части от общите части само за присъствалите на Общото събрание и подписали споразумението собственици на 24 обекта е 100%.”

ЕЛЕМЕНТАРНА МАТЕМАТИКА – това е ползваното понятие, при осъждането на Кмета на Провадия и така съда го задължи да впише  Сдружение на собствениците на блока в публичния регистър на Община-Провадия.

Така Административен съд даде шанс на блока да бъде ремонтиран, за съжаление втория срок за кандидатстването по програма „Региони в растеж” бе изпуснат. Крайния срок за кандидатстване по програмата бе 31 май, а решението на съда е от юни. Елементарната математика, която Филчо притежава му достигна дотолкова, доколкото да направи това, което си е намислил – блока над бившия ресторант Проватон да не се ремонтира по тази програма.

По принцип  в община Провадия, ако беше усвоена елементарната математика от разписващия одобрения и откази на най – ниско йерархично ниво, беше напълно възможно с 8 милиона лева селата и града да се похвалят с нови фасади и обновени жилища.

По принцип  вече не е модерно добруването на хората да зависи от химикалката на кмета.

По принцип  обаче в Провадия общите принципи не важат, важи принципа за настройката на кмета и заобиколните му, ако е казал, че неможе да се ремонтира блока, даже и съда неможе да ти помогне.

Тази настройка на кмета обаче се нуждае от калибровка или както Съда е разпоредил от ЕЛЕМЕНТАРНА МАТЕМАТИКА – сброве, изваждания, липсващо и т.н.

10 comments

 1. hora ne badete slepi ne malko pak sa neshtata koito e napravil fil4o ne gledaite samo na tazi novina i ne obijdaite s te4enie na vremeto sigorno she go napravi minalite kmetove ne sa napravili tova koeto toi napravi pomislete i taka sadete i obijdaite i oshte po malko pusuvaite nikoi nyma pravo na tova

  Отговор
 2. ↓仙台国分町にあるミネルバのネットショッピングはこちら★/お電話でもご注文を承っております。 ダウン ベストほぼどんな服に素晴らしいアクセサリとして機能します。 太陽 の 末裔 dvd
  イ・ソジン、AFTERSCHOOLのユイ、キム・ユリ、キム・ヨンゴン、パク・ジョンス、イ・フィヒャン、キム・グァンギュなどが出演する「結婚契約」は人生の価値をもっぱらお金に置く男性と人生の崖っぷちに立たされた女性が劇的な出会いを遂げ、真の愛の意味を探していく正統派恋愛ドラマだ。 二人は放映中のSBS「被告人」で父と娘で呼吸を合わせて視聴者たちの視線をひきつけている。
  星 から 来 た あなた キャスト キム・ジンミンプロデューサーは、OSENとの取材でドラマが愛される秘訣について脚本家と俳優のおかげだと話す。 政治資金に詳しい上脇博之神戸学院大教授はこう言う。
  結婚 エピソード
  また一部のツイートはパソコンから投稿されており、放送での「パソコンを持っていない」というのも疑わしくなっている。 文在寅(ムン・ジェイン)氏かホン・ジュンピョ氏のどちらかに印がついている・・・というのは分かりますね。 君の名は DVD BOX
  『雲が描いた月明かり』、『麗<レイ>~花萌ゆる8人の皇子たち~』、『W-二つの世界』、『太陽の末裔』、『むやみに切なく』、そして『キスして幽霊!?Bring it on, Ghost?』。 笑いをこらえることができなくてNGがたくさん出ました。
  韓 ドラ 太陽 の そして「さようなら!」と叫んで立ち上がりもう一度笑いを誘った。 あるひ、突然、大事なものが、とれた!病院で、男同士、遺伝子合体できるのか 聞いてみたらワイ染色体がないと 人間にはならない とのことしょうがないので 大事なものを 探す 物語である。
  星 から 来 た あなた キャスト

  Отговор
 3. 物理メモリは4GB搭載してるので、仮想メモリは切る事にした。 誰一人にも会わないなら良いが、何かの関わりがあって初めて生活と言える。 office2010 personal 価格
  しかしそれも散々大苦労の挙句、一週間ほど前、バージョンアップが完了して大満足を得たところだ。 ペイントが3D対応に誰もが一度は使ったことがあるであろう、大昔から存在するWindowsの「ペイント」アプリ。
  office2010 プロダクト キー ※Windows 10の Windows Live Mail 2012 で確認しました。 でもこれ、正規品なので堂々と使えるのです、アップデートも桶です。
  Adobe PDF
  高品質のHP2-Z27トレーニング教材は、あなたがより迅速かつ簡単に試験に合格することを100%保証します。 当時はまだPC等無く、あってもNECのPC98くらいなものだったから書類を作るにも良いワープロ等無かった時代である。 office2016 プロダクト キー
   ファイルを救出する前に、救出ファイルの総容量を確認しましょう。 つまりそれだけ無駄飯食いの穀潰しということなのだが、するべきことはしたしと本人は至って満足している。
  アドビ 激安 でも、OSも、これでオワリじゃないし慣れたころにはまた、新たなOSが登場するんだろな…。 Lhaplusや7-zipといった解凍ソフトを予めインストールして使えるようにしておいて下さい。
  Adobe Acrobat

  Отговор
 4. 05月08日(木) 初めてロックタウンにできた日帰り温泉「花しょうぶ」に行く。 また,Microsoftは同イベントで,立体映像を投影可能なWindows 10対応の拡張現実型HMD「Microsoft HoloLens」(以下,HoloLens)も発表している。 office 2013 通販
   LANケーブルも外す、整備用PCは外来回線の影響がないことが大切! Microsoft OfficeとPower DVD XP位は、オフライン使用で追加予定。 タスクバーにない場合は、折りたたまれているので、図の緑枠内の上向きボタンをクリックすると表示されます。
  ms office 2010 personal ひとたび公開すれば背後にはSECがいて、これらの四半期財務諸表を開示することを命じます。 リバーポート大学構内にある研究施設が舞台となっており,主人公のジャックはMonarch Solutionsとの共同で行われている時空旅行実験「Project Promenade」の様子を視察することになる。
  office 2016 価格
  それを反映したのが,1月6日に開かれたIntelのCEOであるBrian Krzanich氏による基調講演だ。 ところで、近隣地区のお宅に、Windows8.1の初期設定に行ってきました。 produkey office 2013
  「熱海パーソナルコンピュータ教室(ホームページ)」URI:http://www.apcsjp.com/。 パソコンオタクの私はWindows3.1以来、歴代のWindowsは国内発表時に皆更新してきました。
  produkey office 2013 いやあ・・・・・・・①PrecisionM6400、目盛りがPC3-8500S/1GBx4=4GBとしょぼかったのでPC3-12800S/4GBx2=8GBにしたものだね。 Windows 10ではアップグレードや初期インストールにあたって「PINコード利用の有無」を確認してくるが、これがMicrosoft Passport利用の第一歩だ。
  produkey office 2013

  Отговор
 5. これが、差異があるようだと、以前のデータへ戻そうとする。 今Win10にアップグレードしないことで、不要であったはずのコストが生じることになるのは問題ないが、もう少しだけ我慢してWin10の使い勝手を知っておこう。 win 8.1 インストール
  朝、5時に起きて空を見ると、まるで夕方のようだった。 私のPCのOS(オペレーティングシステム)は現在(つい昨日まで)Windows7 Professionalである。
  windows 7 の インストール 基本的な対策をしていれば…… Malwarebytesは、ユーザーがMicrosoftのセキュリティ更新プログラムをきちんと適用していれば、WannaCryの大規模感染に至らなかったと指摘。 我々のように、無償でindows10を提供されたユーザーは、今後その都度、更新プログラムをダウンロードし、インストールするという繰り返しになりそうです。
  windows server 2012 購入
  その上、iPad、iPod touch、iPhone及びApple TV向けのプリセットも用意している。 m(_ _)m●WindowsXP、Office2003 が今年の4月9日でメンテナンス終了メンテナンス終了とは、この後ウィルスの脅威から守ってくれないという事でもあり、多くの企業が予算を計上してパソコンの入れ替えを行うハメになる。 windows 10 ソフト
   またWDAGは、ハイパーバイザ(Windows 10ならHyper-V)を利用して単純な仮想化環境を作るわけではない。 JPexamを選んだら成功を選んだということです。
  windows10 ストア アプリ ネットで検索をすると色々なサイトが出てきますが、ほとんどのダウンロードデータに歓迎しないソフトが含まれており、中身は悪意のあるソフトだったりします。 蛇道 蛇足とも言う 古代人の認識では、マトリックスは無いから例えば、日本語変換日本語に固有 デメリット 変換ミスのリスクも増大メリットガラパゴス化 とも言われた。
  windows oem

  Отговор
 6. 昨年大みそかの新格闘技イベント「RIZIN」(さいたまスーパーアリーナ)でボブ・サップ(41)と対戦する前から異変があったという。 Office2007や2010で保存したファイルを旧Officeで開くことが可能になります。 office personal 2010 ダウンロード 版
  ただし商品の性質上、一般の方にはお送りできませんのでご了承ください。 ノートパソコン、タブレットにはすでにOffice2013が入っている。
  Adobe 購入 Stanford あなたへのおすすめ 44:00 The Morality of Fundamental Physics – Nima Arkani-Hamed – Cornell University – 長さ: 1:33:55。 70-689日本語認定試験の資格を取得するのは容易ではないことは、すべてのIT職員がよくわかっています。
  office2016 プロダクト キー
  開発者用のカンファレンスなので、内容は一般の人向けではないのだが、いつも新しいことが発表されるので、注目に値する。 ・フォーマットが必要な方は、次のアドレスにメールを頂ければ、ご送付いたします。 office 2016 価格
  「にほんブログ村」のランキングに参加しています。 最新版!ノートンNorton Internet Security2012の上位バージョン、Norton 360バージョン6.0最新正規版 2年(731日間)3台認証可能のプロダクトキーです! …詳しい内容はこちら最新ベストセラー情報などは管理人運営サイトのこちらから。
  ms office 2016 personal Network Connected Devices Auto-Setup無効ネットワーク上にデバイスを追加して自動認識とインストールする場合は必要。 マイクロソフト社のエクセルを標準搭載していますので、表計算データ作成や読み込みができます。
  office2016 の プロダクト キー

  Отговор
 7. 「お気に入り」はIEからインポートできます。 Lenovo G40-30よりも平均1ポイントずつ低いようですがレスポンスなどは同等か、それ以上と感じられました。 microsoft excel 価格
  あなたは販売、マーケテゖング、研究、財務部内のクラ゗ゕントコンピュータ上で IPv6 を無効にするかどうかを評価しています。 Firefox、どうも調子がイマイチ…? でして…2ndの方(FC2ブログ)のパスワード管理で上手く読み込めない時がある。
  office mac 永続 特にディスクトップのカスタマイズが楽に出来、W9よりも遣い易いように感じます。 ディスクタイプは「IDE(推奨)」を選択する。
  office2013 メディア 購入
  試しにdocomo系MVMOの格安SIMを差してみたら、電話、データ接続、SMSともに使用可能だった。 Microsoftの70-341認定試験を受験するあなたは、試験に合格する自信を持たないですか。 office2010 の プロダクト キー
  あんまり、私がまとめ上げするので、PCがついていけなくなってエラーで上げきれない動画が出てしまったのでやり直しにもなったけど。 6.右側のペインに「Snap Do」が表示されていれば、これを右クリック。
  microsoft excel 価格 私はアップグレードに自信のない人で、現在使用しているWindows 7で満足している人には、「Windows 10にアップグレードする必要はないよ」と最近は言うことにしていた。 7.「この手順をスキップする」か「PIN の設定」をクリック。
  produkey office 2013

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *