Изправят пред съда братя, обрали къща и разпродали вещите

991-ratio-beleznici (Small)

снимка: DarikNews

Изправят пред съда братята Филип и Стоян А. от град Долни чифлик за кражба, извършена чрез повреждане и в съучастие. Двамата подсъдими забелязали, че имот в град Долни чифлик не се обитава постоянно и решили да проникнат в него с цел кражба.

На неустановена дата от 10 март до 29 април тази година 28-годишният Филип и 31-годишният Стоян взломили прозорец и влезли в чуждия имот, източник /DarikNews/.

Задържаха адвокат, опитал да внесе дрога в затвора

След щателно претърсване за по-ценни вещи подсъдимите си тръгнали с DVD-плеър, дистанционно, CD-дискове, вериги за сняг, две туби с ракия, водна помпа, електрическа косачка и медни съдове.

Някои от откраднатите вещи продали на познатия им кмет на село Булаир, като го убедили, че ги притежават като подаръци за свършена работа.

По-късно Стоян предложил на друг свой познат от селото електрическата косачка срещу 25 лева. Парите му трябвали, за да отиде във Варна, тъй като жена му била родила. И пред него декларирали, че косачката не е крадена.

Липсата на вещите била установена от собственика на имота в края на април тази година. След разкриване на извършителите купувачите върнали доброволно част от вещите на собственика, а липсващите – ракията и двата медни съда, Стоян платил. Общата стойност на откраднатото е 406 лева според съдебнооценителната експертиза и тя е възстановена от двамата братя.

И Стоян, и Филип са осъждани многократно и ефективно. Предстои делото срещу двамата братя да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *