Вълчи дол с успешно изграден нов парк

zagl (Small)

Успешно приключи  изпълнението на проект „Изграждане на парк за отдих и игри” в община Вълчи дол. Проекта беше част от Националната кампания „Чиста околна среда“ на тема „Обичам природата – и аз участвам“, финансиран от Министерство на околната среда и водите.

Община Вълчи дол получи за новия парк  финансиране на стойност 9 967,20 лв. през месец май тази година.  Тогава временно изпълняващ  длъжността кмет на Община Вълчи дол бе Мерткан Ибрямов. През месец септември започнаха същинските дейности по проекта –  почистване и създаване на устойчивост на терена, озеленяване и аранжиране на терена, монтаж на детски съоръжения за игра и пейки с перголи. По време на осъществяването на проекта и строителството се включиха доброволци от населението, което бе в голяма помощ на администрацията и на изпълнителите.

 Изграждането на парка и  успешното приключване на проекта бе през месец октомври. Изцяло е променен облика на парка в гр. Вълчи дол, като целта на проекта е също да се повиши екологичното самосъзнание, да се формира позитивна нагласа към природата и желание за опазване на околната среда у гражданите.

ПРОВАТОН проследи проекта от самия му зародиш, повече за старта му може да прочетете тук: Нов парк ще изграждат във Вълчи дол

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *