Г-жо шеф на кабинета на Борисов, вярно ли е, че ДПС и Патриотите няма да влязат в бъдещ парламент за сметка на Прокопиевите партии?

660_650911a7da4685d52abcc160d3c23130 (Small)

снимка: pik.bg

Финал на годината – заляха ни със социологически проучвания. Всички почти дават еднакви цифри, тоест – данните са предвидими, логични.

С едно изключение – анкетата на „Маркет линкс“, агенция, основана от г-жа Румяна Бъчварова, шефка на кабинета на премиера Борисов и доскорошен министър на МВР, източник /pik.bg/.

Според „Маркет линкс“ протестърските партии, свързани с Иво Прокопиев – „Да, България“ и ДСБ, имат съответно 3,1 и 2,1 процента. Обединени, те влизат в парламента с внушителните 5,2 процента.

„Това ще е третата политическа сила“, тръбят от агенцията на г-жа Бъчварова.

В същото време за Патриотите са отредени скромните 3,8, а за ДПС – 3,7.

С две думи – Христо Иванов и Радан Кънев взимат доста повече от Доган, Каракачанов, Валери Симеонов и Волен.

Ти да видиш!

Преди броени дни само „Екзакта“ отсъди за „Да, България“ 0,7 процента. Почти същото дадоха и от „Галъп“, „Алфа“, „Тренд“…И изведнъж „Маркет линкс“ повишава резултата им по 3.

Макар че как да умножиш нулата, нулата все си е нула…

Цифрите заслужават коментар. Знаем, че г-жа Бъчварова вече се разграничи веднъж от „Маркет линкс“, нямала нищо общо с тях, продала си дяловете. Дяловете – да, но влиянието? Съмнявам се, знаем как стават тия работи.

Истината е, че скандалните измервания на „Маркет линкс“, според които Патриотите и ДПС едва ли не няма да успеят да влязат в парламента за сметка на Прокопиевите партии, поставят сериозни въпроси. Които не са нови.

Вярно ли е, че г-жа Бъчварова е „топлата връзка“ на Прокопиев, кръга „Капитал“ и присъдружните му партии в правителството?

Случайно ли е, че дъщерята на г-жа Бъчварова, Лора Филева, е основно перо в медийната група на „Капитал“ и вдъхновено критикува управляващите? Това не е ли конфликт на интереси?

Еманципирала си се е изобщо властта от влиянието на олигарсите, което „протича“ през определени фигури в кабинета?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *