Aктивните свлачища в Община Аксаково

Aктивните свлачища в Община Аксаково

 

Свлачищата на територията на община Аксаково са активни и се обединяват. Това съобщи за “Фокус” зам.-кметът на община Аксаково инж. Димитринка Димитрова.

В района на Аксаково са регистрирани 17 свлачища, 12 от които са активни, посочи инж. Димитрова. Тя уточни, че те се водят като брой толкова, но са почти обединени в 2-3 свлачища.
Става въпрос за свлачището в района на спирка “Кипарис”, която се намира във Вилна зона “Кранево” в землището на с. Осеново в община Аксаково, както и за селищни образувания “Панорама 1”, “Панорама 2” и “Панорама 3”.
“Това е цялата наша територия от Златни пясъци до Кранево. Тя е обявена като свлачищна територия още през 1997 година”, допълни инж. Димитрова. През миналата година има регистрирано новообразувало се свлачище непосредствено след спирка “Панорама”, още в началото на пътя до рибарите. “Имаше малък застой от есента, но вече има проявление на нови свлачищни процеси, които са малки на този етап”, каза още инж. Димитрова и допълни, че има и нови видими напуквания на пътя, който е част от международния участък 1-9 Дуранкулак – Варна.
Заради свлачището в района по пътя Кранево-Варна при км 83+100 е въведено ограничение на тежкотоварното движение над 10 тона, както и ограничение на скоростта до 60 км/ч.

Източник: News.Varna24.bg

Подобни новини

Вашият коментар