Жорж Ганчев встъпи в президентската битка

Жорж Ганчев встъпи в президентската битка

Знаковото лице на прехода, вечният кандидат-президент Жорж Ганчев, отново се впуска в предизборна битка за „Дондуков” 2. Това разкри авторът на крилатата фраза “Не ме гледай умно, българино” в предаването „Тази неделя” по bTV.„Не мога да гледам какво става с отечеството ни с безразличие”, заяви Ганчев.

„Аз ще бъда втори тази година. А бидейки втори, след 2 седмици тези хора, които искат тази промяна, или ще гласуват за тази промяна, за този човек, който ни се води, ни се кара…”, каза той, съобщи /pik.bg/.

Ганчев ще се кандидатира от малката партия Християн-социален съюз. По думите му, тя е аналог на партията на Меркел в Германия.

Георги Петрушев, както е истинското име на бизнесмена, участва в изборите за президент през януари 1992 г. и получава 17% от гласовете, което го нарежда на трето място сред кандидатите на първия тур.

Кандидатира се за президент в кампанията и през 1996 г. По негови сведения спечелва 25 % от гласовете.

След разцепването на Бизнесблока, през 2001 г. оглавява нова политическа формация. Политическия блок на Жорж Ганчев. Участва в първия тур на президентските избори през ноември 2001 г. и спечелва 3,38% от гласовете.

„Не 4 пъти, 10 пъти ще се кандидатирам докато умра”, заяви разпалено Ганчев. По думите му, той ще се финансира с „джобни пари”.

bTV, обаче, открадна мига на Ганев да обяви кандидатурата си. Въпреки че водещата Жени Марчева развълнувано обясняваше, че ще има изненадващ гост с изненадваща новина, в анонса той вече беше обявен като кандидат президент. В началото на интервюто, докато водещ и гост си разменяха встъпителни любезности, от екипа отново изписаха „кандидат-президент” под името на Ганчев.

Подобни новини

Вашият коментар