Павел Христов, народен представител от ГЕРБ-Варна: Програмата за развитие на селските райони открива нови възможности пред общини като Ветрино

Павел Христов, народен представител от ГЕРБ-Варна: Програмата за развитие на селските райони открива нови възможности пред общини като Ветрино

Програмата за развитие на селските райони дава шанс за развитие на общини като Ветрино, които могат да кандидатстват за финансиране с проекти за благоустрояване, за изграждане на модерна инфраструктура и по-добра среда на живот. Това включва и реконструкция на пътища, на водопроводи, на осветление, коментира пред жители на Ветрино народният представител и административен секретар на ПП ГЕРБ-Варна Павел Христов, съобщи /Пресцентър ПП ГЕРБ-Варна/.

Той се срещна с членове и симпатизанти на ГЕРБ-Ветрино по инициатива на кмета на общината и ръководител на общинската партийна организация Димитър Димитров.

„Имаме готовност за провеждането на необходимите процедури за ремонт на общинската пътна мрежа. Ще разчитаме чрез европроекти да обезпечим финансирането на реконструкцията на пътя между селата Габърница и Неофит Рилски, който се свързва с автомагистрала „Хемус” и второстепенния път Варна – Шумен. Имаме амбицията чрез програмата за развитие на селските райони да обновим и пътя, свързващ новосъздадената индустриална зона в село Белоградец с отсечката Варна – Шумен”, информира кметът на Ветрино.

Павел Христов увери, че в лицето на варненските депутати от ГЕРБ общината може да разчита на подкрепа за всички проекти, които ще подпомогнат развитието на местната инфраструктура и икономика.

В присъствието на областния клубен ръководител на Предприемачи ГЕРБ-Варна Свилен Крайчев и Данчо Симеонов, член на областното ръководство на партийната структура, бе проведено отчетно-изборно събрание на Предприемачи ГЕРБ-Ветрино. Заедно със земеделски производители и представители на бизнеса в община Ветрино бяха обсъдени възможностите, които планът „Юнкер” предоставя на малките и средни предприятия.

По-късно вчера бе проведено и отчетно-изборно събрание на Предприемачи ГЕРБ-Суворово, което беше открито от ръководителя на ГЕРБ-Суворово и председател на Общинския съвет Данаил Йорданов. В рамките на срещата жители на общината изказаха недоволството си от работата на кметската администрация. „Местните избори не доведоха до промяната, която искахме за Суворово. Вместо да се развива общината, в нея се връщат методи на управление, познати отпреди 10 ноември.  Единственото село, в което ГЕРБ спечели кметския вот – Чернево, е оставено без финансиране от  общинската хазна”, възроптаха местни жители. Хора от селото възразиха и срещу решението на територията на Чернево да се открие сметище за химически отпадъци, като алармираха, че кметската администрация е игнорирала организираната подписка срещу депото.

Подобни новини

Вашият коментар