Цветанов наследи Атанасов начело на Вътрешната комисия

Цветанов наследи Атанасов начело на Вътрешната комисия

Близо 2 месеца след оставката на Атанас Атанасов (ДСБ) от ръководството на Вътрешната комисия, мнозинството избра наследник – Цветан Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи в първия кабинет на Борисов е предложен да оглави една от най-важните комисии в Народното събрание, която скоро ще разглежда ключовата реформа в МВР, източник /NEWSCAFE/.

Предложението е направено от група депутати от ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, АБВ и Българския демократичен център.

Номинацията на Цветанов трябва да мине през гласуване в пленарна зала.

Връщането му на ключова ръководна позиция в сектор “Сигурност” идва по-малко от месец след като приключи и последното от трите дела срещу Цветанов по обвинения за нарушения на закона, извършени в мандата му на вътрешен министър.

Комисията за вътрешна сигурност и обществен ред е водещ контролен орган в НС по всички законопроекти и политики, свързани със защитата на сигурността на личността и обществото, основните права и свободи на българските граждани, на държавните граници, териториалната цялост, националния суверенитет и независимостта на страната.

Вътрешната комисия има право да вика на изслушване както министъра на вътрешните работи, така и всички ръководители на служби, свързани с националната сигурност.

Подобни новини

Вашият коментар