Борисов: Не искам да съм президент, не искам и предсрочни избори!

Борисов: Не искам да съм президент, не искам и предсрочни избори!

Премиерът Бойко Борисов няма намерение нито да става президент, нито по своя воля да предизвиква предрочни избори. Това не е в сценария на кабинета, увери пред БНТ министър-преседателят от Брюксел.

“Нямам намерение да похарча 50 млн. за избори, ще ги дам на пенсионерите. Няма да бъда президент, няма да предизвиквам избори”, декларира премиерът, съобщи /BIG5/.

“Видяхте какво се случи на вота за здравната реформа. Самата опозиция не е готова за предсрочен вот. Единствената партия, която е в кондиция сега е ГЕРБ, а един вот сега само би затвърдил позициите й”, отбеляза Бойко Борисов.

Премиерът обясни подробно и кои са основните причини да отмени поръчките за стратегически обекти у нас. “Всяко съмнение за нередност е насочено единствено към мен.След като хората ми задават въпроси за обществените поръчки, аз съм длъжен да отговоря, да направя проверки и да не оставя съмнения”,  държавнически обобщи Борисов.

Единствената причина Румъния да показва за момента по-добри резултати се дължи на това, че за  една година е изхабена голяма енергия за конституционнота реформа, отсече премиерът.

“Ние сме напред пред Румъния, сега дори и да изоставаме, ще ги настигнем и изпреварим”, каза премиерът и допълни, че властта у нас е амбицирана  да бъде еталон, а останалото са спекулации.

Подобни новини

Вашият коментар