Освиркаха Росен Плевнелиев край паметника на Апостола

Освиркаха Росен Плевнелиев край паметника на Апостола

Отдалечаваме се от идеала когато народът говори, че няма справедливост за кражби от КТБ, Първа частна банка, каза президентът

“Оставка” и “Мафия” отекнаха край паметника на Васил Левски по време на речта на президента на България Росен Плевнелиев, тази вечер.  Това стана на официалното честване на 134 години от смъртта на Апостола, съобщи /BIG5.BG/.

Недоволството и освиркването бе заради това че Плевнелиев спомена КТБ в речта си и говори за справедливост и неразкрити кражби. Агитки и националисти викаха „Оставка”, “Предател” и “Мафия”. „Тогава, когато народът казва, че няма справедливост и върховенство на закона за всички. Когато няма осъдени за корупция по високите етажи на властта и по грандиозни кражби от КТБ, Първа частна банка и много други, значи се отдалечаваме от идеала”, каза държавният глава.

“Днес отдаваме почит към делото на българина, който с делата си стана символ на свободна България. Неговите думи се превърнаха в азбуката на нашата любов към България. Днес с децата си на това място се питаме постигнахме ли целите си за чиста и свята република – и не трябва да се отказваме само защото ни е трудно, и не трябва да се връщаме назад. Поклон пред учителя, който ни учи да сме българи. Поклон пред човека и неговата скромност. Поклон пред величието на Апостола на България. С тези думи кметът на София Йорданка Фандъкова откри тържествената церемония в памет на Васил Левски при лобното му място в центъра на София.

Подобни новини

Вашият коментар