Кола на Спешния център се разпадна на път за Варна

Кола на Спешния център се разпадна на път за Варна

Кола на Спешния център за медицинска помощ от филиала в Долни Чифлик се разпадна на път за Варна, докато превозваше пациент. Инцидентът се разиграл в събота следобед на около 15 км. от Варна, в близост до местността „Харамията”, съобщава „Монитор”.

Задното дясно колело на спешния автомобил се запалило и изхвърчало встрани от пътя, източник /Topnovini.bg/. Линейката се свлякла на асфалта и в продължение на 30 до 50 м. се влачила със задната си част по платното, разказват свидетели на драмата.

Някои от тях спрели, за да помогнат. Шофьорът бил бял като платно от преживяната уплаха. По-късно той обяснил, че не знае каква е причината за изхвръкналото колело, но признал, че след това имал чувство, че кара върху лед и едва успял да спре.

Пътуващият с него лекар пък изгасил огъня на подпалилото се колело, което можело да предизвика пожар. След това алармирал централата, откъдето на мястото на инцидента веднага била изпратена друга линейка, която откарала пациента в  болница „Света Анна“.

На място пристигнал и полицейски екип, който разпитал свидетелите и взел алкохолна проба на шофьора и съставил протокол за инцидента. Счупената линейка останала след това още няколко часа в канавката, докато пристигне специализиран автомобил на „Пътна помощ“, който я вдигнал и откарал с колесар.

Подобни новини

Вашият коментар