НАП и ДАНС проверяват магистрати заради недекларирани имоти

НАП и ДАНС проверяват магистрати заради недекларирани имоти

Варненски съдии, прокурори и следователи ще бъдат проверявани от НАП и ДАНС заради несъответствия в имуществените им декларации.
Те са открити от Сметната палата, която е констатирала разминавания за общо 278 души, заемащи висши държавни длъжности, източник /Dir.bg/.

Трима съдии от Варненския окръжен съд в разпространения от Сметната палата списък.

Даниела Писарова не е декларирала, че съпругът е получил доходи от наеми в размер на 9 294 лв.
Колежката й Даниела Христова не е посочила придобиване на нива с площ от 1,4 дка в провадийското село Кривня.
Мариана Христова не е обявила придобиване на дялове от мъжа й във варненската фирма „Фантон” ЕООД.

Съдия Нела Иванова от Районния съд във Варна не е декларирала придобиване чрез наследяване на 1/4 ид. ч. от дворно място с площ от 1,6 дка заедно със стопанска постройка в добричкото село Красен.

Прокурорът от Варненска окръжна прокуратура Пламен Иванов не е декларирал, че съпругата му притежава нива с площ над 16 дка в добричкото село Пчеларово. Колегата му Деян Душев не посочил за себе си и съпругата учредяване вещно право на ползване върху дворно място от близо 1 дка във варненското село Шкорпиловци.

Следователи, които ще бъдат проверявани са Ивелина Ангелова, недекларирала доходи от наем на супруга й в размер на 4 536 лв., и Илия Иванов, който не е посочил, че жена му е получила дарение на 5/6 ид.ч. от урегулиран поземлен имот с площ от 700 кв.м. във Варна.

Зам.-кметът на Аксаково Румяна Радилова-Георгиева е пропуснала да отбележи, че съпругът й е закупил гараж с площ 32 кв.м. във Варна.

Подобни новини

Вашият коментар