Задържаха за убийство отпускар от затвора във Варна

Задържаха за убийство отпускар от затвора във Варна

45-годишният Ремзи Мустафа от Дългопол е убиецът на 75-годишния Хаккъ Али от руенското село Люляково. Това съобщиха на извънреден брифинг директорът на бургаската полиция Калоян Калоянов и ръководителят на Окръжната прокуратура в града Калина Чапкънова, източник /Topnovini.bg/.

След постъпил сигнал от роднина на убития на 10 март следобед в руенската гора е открит трупът на Хаккъ Али, а вечерта е заловен убиецът, който, по думите на комисар Калоянов, е направил всичко възможно да заличи уликите за престъплението. Мотивите за убийството са личностно-финансови. Жертвата Али не е криминално проявен.

Ремзи Мустафа е смазал черепа на възрастния мъж с тъп предмет, вероятно с камък, но това ще стане ясно след приключване на съдебномедицинската експертиза. След това Мустафа захвърлил трупа в дере между общините Айтос и Руен.

Убиецът е задържан от варненската полиция в родния си град Дългопол, където се укрил след престъплението. Той излежавал присъда за изнасилване в затвора във Варна, но за периода 9 – 14 март бил пуснат в отпуск. Преди това е осъждан и за грабеж.

Предстои внасяне на искане в Бургаския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Ремзи Мустафа.

Подобни новини

Вашият коментар