Юрий Асланов пред БЛИЦ: Само жена може да оправи БСП

Юрий Асланов пред БЛИЦ: Само жена може да оправи БСП

снимка paqk.eu

Партията е като безпризорно дете, което търси баща си, и накрая ще го намери в лицето на Бойко Борисов, смята социологът

„Само жена може да оправи тази партия”, обяви пред БЛИЦ социологът Юрий Асланов по повод на вече обявената кандидатура на Корнелия Нинова.За БСП той заяви, че „партията се изживява като безпризорно дете, което търси баща си. Ако много го търси, ще го намери в лицето на Бойко Борисов”, отсече социологът. И допълни, че това е причината да подкрепя кандидатурата на Нинова.

„Не мога да кажа дали има шансове, но я аз подкрепят,у както и много други хора”, направи уговорката Асланов. А от думите му стана ясно, че той дори ще работи за победата на Нинова на конгреса на социалистите навръх Цветница.

И мотивира позицията си с това, че на БСП вече не й трябват „някакви много умни хора, които разсъждават за историята и пишат глупави декларации, особено последните, и се занимават с идеология”. „На нас ни трябват хора като Корнелия, за които политиката е днес и днес трябва да се реши еди кой си проблем”, категоричен е социологът.

„Между другото на всички партии им трябват такива хора, които мислят рационално за днес и за утре, а не за вчера и за по-завчера”, допълни той.

Колкото до броя на участниците в битката за лидер на БСП, Асланов прогнозира, че „интригата е сведена до две, както пише в първия закон на маркетинга – в крайна сметка всяко едно състезание се свежда между двама играчи, така че битката ще бъде между Михаил Миков и Корнелия нинова. А кои ще бъдат в миманса, не е важно”, допълни той, елиминирайки шансовете на всички останали кандидати за най-високия стол на „Позитано” 20, източник /БЛИЦ/.

Подобни новини

Вашият коментар