Патриотите твърдо зад Москов

Патриотите твърдо зад Москов

Подкрепата за здравния министър няма да бъде оттеглена, заяви председателят на НФСБ и съпредседател на Патриотичния Фронт Валери Симеонов пред „Фокус“. По думите му общопрактикуващите лекари протестират по чисто икономически причини, източник /VNEWS.BG/.

Според него процентът на лекарите, които подкрепят министър Петър Москов, е нисък, защото той се опитва да спре кражбите в здравеопазването.

„Искам да попитам някой от българския народ знае ли защо протестират личните лекари? Имат увеличения на направленията – става въпрос за 640 хил. броя повече от 2015 г. С други думи – първият аргумент за недоволството стана на пух и прах“, коментира Симеонов. „Второ – щели да се превърнат в бюрократи. Как ще се обърнат на бюрократи и чиновници? Има ли аргументи, има ли доказателства?“, попита председателят на НФСБ. Според него новата реформа не им вменява никакви нови задължения, а те ще трябва да изпълняват старите си ангажименти.

„И остава големият въпрос – Защо протестират личните лекари?“, заяви Валери Симеонов. Според него медиците са недоволни, защото искат да изкарат повече ползи за себе си, а на за пациента. „Не мога да подкрепя хора, които протестират, заради това, че не им се дава възможност да бъркат в моя джоб“, категоричен бе Симеонов.

Подобни новини

Вашият коментар