Протести в столетницата! Унищожили номинации на Йотова, Нинова и Янков за лидери на БСП

Протести в столетницата! Унищожили номинации на Йотова, Нинова и Янков за лидери на БСП

снимка vesti.bg

Местни структури изкуствено завишавали членската маса за повече делегати, социалисти пишат оплаквания до „Позитано”

Разпускане на партийни организации, създаване на паралелни структури, унищожаване на протоколи с номинации за лидер на БСП, изкуствено завишаване на членския състав и още редица задкулисни действия в разрез с устава на червената партия бележат дните преди провеждането на сакралния конгрес, който ще трябва да избере нов председател на столетницата.Това съобщиха пред БЛИЦ разочаровани от партийния живот и местните си ръководства социалисти в няколко града.

„Партията е в колапс. Събранията се провеждат формално. Говори се, че се събират се 1-2 души и правят протокол за номинация, направена уж от 10 души. Носят се слухове, че се записват нови членове и се раздават партийни карти, за да се завиши бройката на участниците в конгреса, която досега е била 4-ма души”. Това разказа пред БЛИЦ Николай Попов, който е и кандидат за председател на Общинския съвет на БСП в Петрич.

По информация в местните медии той е установил, че зад конкурентката му заставали 40 първични организации. И тъй като зад него били 10, излизало, че в Петричко БСП има 50 организации, колкото партията никога не е имала. Партийната работа в региона Попов определя като имитация на дейност, а като показател за сринатия авторитет на партията сочи предизборното посещение на лидера на БСП Михаил Миков и депутата Кристиян Вигенин в с. Долна Крушица, където въпреки това социалистите спечелили една 15 гласа.

Заради подобен подход днес в 17.30 часа хора от общинската организация в Пазарджик отиват в централата, за да напишат жалба до Контролния съвет на БСП преди общинската конференция на 10 април, която трябва да излъчи делегатите на конгреса. В жалбата ще се казва, че се разпускат партийни организации, че се унищожават протоколи от събрания с номинации за Илияна Йотова, Корнелия Нинова и Красимир Янков и се оставят само тези с името на Янаки Стоилов.

Пазарджишките социалисти ще сезират ръководството, че членският състав в региона е спаднал от 2300 на 900 души, че се изхвърлят стари партийни членове и че скоро БСП там ще се превърне в бутикова партия, която да работи само за Стоилов, тъй като техните номинации изобщо не се признават. Според социалистите в Пазарджик Стоилов ще се кандидатира за председател, за да обере гласове на първи тур, които след това да прехвърли на Миков.

Членовете на БСП от Пазарджик нарочно се събират в сградата на партията си в града, за да демонстрират протеста си, който ще запишат в декларацията си до “Позитано” 20.

„С това ръководство партията загива”, заяви пред БЛИЦ и Костадин Юнгов от Банско. И сочи, че показател за това е, че на последните избори БСП е спечелила едва 550 гласа там, при положение, че днешният й местен лидер Костадин Дурчов се гордеел с организация от 600 души преди 4 г.

И там се провеждат събрания, на които дори ръководствата на съответните организации не присъстват, и там има нереално завишен членски състав, и там са разпъдени старите социалисти, а конференцията се провежда с роднини и служители на Дурчов, които си го избират.

От Банско не веднъж са сезирали „Позитано” 20, а под един от сигналите за нарушения и манипулации са се подписали дори всички председатели на местната структура през последните 25 години, както и зам.-председатели на самия Дурчов от предишни години. Досега обаче централното ръководство на партията не реагира.

Затова хората по места очакват конгреса, на който се надяват да кажат проблемите си пред всички делегати и да предупредят хората от „Позитано” 20, че по този път БСП много скоро ще се самоликвидира, източник /БЛИЦ/.

Подобни новини

Вашият коментар