Борисов избра Москов пред лекарите

Борисов избра Москов пред лекарите

снимка: VNews.bg

В здравеопазването няма конфликт, просто трябва да си говорят повече, защото за разлика от друг път, сега не се говори за пари, не се говори за някакви непреодолими пречки. Това каза пред журналисти в Сандански министър-председателят Бойко Борисов във връзка с лекарските протести, източник /VNews.bg/.

Според премиера има страх от по-големия контрол, който трябва да бъде въведен със здравната реформа. “Крайно време е обществото да спре да задава въпроси източва ли се здравеопазването. Миналата година с над 450 млн. лева дофинансирахме здравната каса. Усетиха ли хората с половин милиард по-добро здравеопазване? Аз мисля, че не“, заяви той.

“Оттук-нататък всичко е в ръцете на министър Москов и аз се надявам той да съумее да обясни всяко свое действие и наредба. Той е диалогичен човек“, каза още премиерът Борисов. Той заяви, че лекарите и медицинските работници могат да получат по-добро възнаграждение, което може да дойде като се спестяват средства от източването на здравната каса.

Във връзка с въвеждането на системата за пръстова идентификация в лечебните заведения, премиерът посочи, че е имало същата съпротива в парламента срещу гласуването с чужди карти. Но в момента, в който е било въведено гласуването с пръстов отпечатък, “изведнъж цялата измама с карти e приключила“.

Подобни новини

Вашият коментар