Няма да повярвате как се краде въпреки общинска и частна охрани

Няма да повярвате как се краде въпреки общинска и частна охрани

снимка: Intrigi.bg

Нагли апаши са измъкнали и откраднали десетки метри кабел в парка на Провадия въпреки действащата в района охрана от общината и наета частна охранителна фирма, твърдят хора от града.

В района на хижата под Калето с просто око може да се видят траншеите, които са разкопани, за да бъдат измъкнати кабелите, които захранват старата крепост и декоративното й осветление. В една от дупките още стоят част от проводниците, които слизат към Провадия, източник/Intrigi.bg/.

Да се прокопаят тези траншеи – поне 60 см широки и на места до метър дълбоки, това е време и усилия, не става за 10 минути, така че, все някой- ако е имал интерес да си върши работата, е щял да разбере, възмущават се провадийци.

Със сигурност ще откраднат и тази част, коментираха хора, излезли на разходка в района днес.

По цялата дължина на траншеята, която видимо е поне 100 м, се виждат жълти парчета изолация, в която са били увити проводниците.

Според тях всеки ден минавала катаджийска кола, униформените наглеждали има ли нови разкопки и си тръгвали.

Случаят е парадоксален, защото мястото се охранява от общината и частни охранители, на всички те плащаме заплати. Да виждате някъде някой пазач? Седят си по домовете и получават заплати. Интересно как са разбрали точно къде са кабелите. Ако ние искаме да крадем, трябва да знаем къде да копаем, т.е. на крадците със сигурност са помагали с информация и длъжностни лица, допълват възмутени хора от града.

Реално сумата, която ще получат крадците за претопения метал в кабелите е нищожна на фона на цената им и средствата, които са изразходвани за вкопаването на проводниците, припомнят свидетели на последствията от престъплението.

Подобни новини

Вашият коментар