Трендафил Величков подаде оставка

Трендафил Величков подаде оставка

снимка: kmeta.bg

Не сме партия за един ден

Трендафил Величков от АБВ, областен управител на Пазарджик, също подаде оставка, източник /Факти/.

Преди него оставка подаде министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин. Тя бе приета от министър – председателя.

Мотивът и на двамата политици бе решението на Националния съвет на АБВ от днес да предложи на конгреса партията да напусне управлението и да спре да подкрепя правителството.

С този ход на двамата представители на АБВ в изпълнителната власт решението на конгреса в неделя е предопределено, т.е. АБВ излиза от управлението.

Решението ни е на база сериозен анализ, в неделя ще чуете мотивите за напускането ни на управляващата коалиция. Обемът им е 25 страници, решението не е плод на ентусиазъм и емоция. Това заяви по-късно пред БНТ Трендафил Величков. Той съобщи, че оставката му е била приета от премиера Бойко Борисов.

Преди година и половина направихме компромис в името на това България да не влезе в цикъл на постоянни избори. С ясното съзнание, че правим исторически компромис като партия. Вицепремиерът Ивайло Калфин постигна много в своята сфера, посочи Величков, но по думите му участието в управлението се е изчерпало.

Като свое голямо постижение като областен управител Трендафил Величков отчете откриването на филиал на Пловдивския медицински университет в Пазарджик.

Новите партии са новото бъдеще, средната възраст при нас е около 40 г., това е алтернативата. Омръзна ми да ми казват, че няма алтернатива.

Всички постове, заемани от АБВ, ще бъдат освободени, подчерта говорителят на партията – двама зам.-министри и седем зам.-областни управители.

Не сме партия за един ден, за един мач, заяви Трендафил Величков. Познавам хората в БСП, плосък аргумент е, че се сближаваме след избора на Корнелия Нинова за председател, посочи той.

Има една цел пред АБВ, което е закодирано и в нашето име – Алтернатива за българско възраждане. Партията ще вземе решение как да гласува по ветото на президента Плевнелиев по промените в Изборния кодекс.

Решението за предсрочни избори е на премиера, ако мисли, че може “да куца на един крак още 2 години”, нека продължава, заяви Трендафил Величков.

Подобни новини

Вашият коментар