БРСП се представи с обществена дискусия във Варна

БРСП се представи с обществена дискусия във Варна

снимка: Будна Варна

Сдружение БРСП (Българо-Руско сътрудничество и политики), организира обществена дискусия – новата световна война, България и Русия, с което се представи официално. Специални гости на събитието бяха политолога Борислав Цеков и Полк. Николай Марков – общественик, източник /Будна Варна/.

В самото начало председателя на БРСП Генадий Атанасов, представи сдружението и за какво ще се бори.

Формалното определение на БРСП е неправителствена организация , или юридическо лице с нестопанска цел. Същественото определение на БРСП е „идея”. Това е „идея” , която обединява най малко 2 / 3 от българите, истинските патриоти! „Идея за по-доброто бъдеще на България и всички българи, които трябва да живеят в България ! Идеята за по-добро бъдеще е свързана с подобряване, възстановяване на контактите , политическите, икономическите и културни отношения с нашата освободителка Русия.На първо време ще играем ролята на обединител на всички Българи, които милеят за родината, всички които гледахме безмълвно как 25 г. България беше разграбена, как 25 г. се опитваше да бъде заличена , изменена истинската история , как се продадохме в полза на западните интереси и вече все по-явно губим суверенитета си. Ще направим всичко възможно да си възвърнем доверието на големия брат, да се чуе истинското мнение на България. Европа , а дори и светът е в много сложна, по-различна, но напълно наподобяваща нова световна война, а България е първа по пътя на сблъсъка между двете очертаващи се различни религиозни култури. Политическото и религиозно напрежение по тази ос и в нашата страна е стигнало почти до предел, и ако в лицето на Евроатлантическите ни партньори виждаме по-скоро одобрение и дори подтик към разразилата се ислямизация, то единствено Русия до момента е страната, която реално се противопостави на това явление и открито, реално влезе в война с Ислямска държава. Изводите са излишни. Като основен приоритет извън случващото се , мисля да сложим националната икономика. Възобновяване и реализация на енергийните проекти свързани отново с Русия /основно Южен поток/. Сваляне на визовия режим за руските туристи, което неминуемо ще ги завърне на българските летни и зимни курорти, ще ги върне и на пазара за недвижими имоти Ще положим усилия за възобновяване на стокообмена между двете страни , основно връщане на българската земеделска продукция на необятния руски и защо не на и Китайски пазар, което ни се полага по традиция. Ще отворим по-широко врати за Руските и не по-малко важни Китайски инвеститори , които от години са готови с проекти за пристанища , инфраструктура, заводи, какво ли не. България има реален шанс да стане вход за китайското карго към Европа.

Полковник Николай Марков е бивш служител на НСО. В момента е анализатор на антитерористичната дейност и на политическите процеси в България и света. Напоследък голяма популярност придобиха анализите му за чумата на нашето време – Ислямска държава.

Борислав Цеков: юрист и общественик. Завършил Юридическия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”. Специализирал в областта на политическите науки и международните отношения в редица университети и образователни програми в САЩ, Япония, Белгия, Италия, Португалия и Южна Африка. Президент за България на Световната Асоциация на Юристите със седалище Вашингтон, САЩ. Основател на Института за модерна политика.

Подобни новини

Вашият коментар