Младежи от ГЕРБ боядисаха пейки и засадиха дръвчета и храсти в Девня

Младежи от ГЕРБ боядисаха пейки и засадиха дръвчета и храсти в Девня

снимка: varna.utre.bg

МГЕРБ подкрепи усилията на кмета на Девня Свилен Шитов за благоустрояване в общината. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Младежи от структурите на ГЕРБ в Девня и Варна участваха в обновяването на места за отдих, като боядисаха 40 пейки и засадиха 1 200 дръвчета и храсти. В инициативата се включи лично и кметът Свилен Шитов, който е ръководител на общинската организация на ГЕРБ в Девня. Участие в акцията взеха и представители на структурата на Жени ГЕРБ.
Със задружни усилия бяха обновени пейките и зелените площи пред читалище „Просвета”, в парк „Албена” и на ул. „Дунав”. Облагородено бе и пространството пред Музея на мозайките, който на 21 май ще отбележи своята 30-та годишнина, източник /Информационна Агенция “ФОКУС”/.
„Община Девня се подготвя за голямото събитие, като част от организираната тържествена програма ще се състои и възстановка на атрактивни римски гладиаторски боеве и военни ритуали. Официалната церемония в музея е от 14.00 часа на празничния 21 май, а гладиаторските битки ще се проведат от 16.00 часа в Античния амфитеатър, в кв. „Река Девня”. Имаме амбицията да покажем забележителната история на нашия град, който е не само важен производствен център, но има и огромен потенциал за развитие на туризма”, коментира Свилен Шитов. Той благодари на младежката и женската структури на ГЕРБ за съпричастността към обновяването на Девня. „Имаме нужда от позитивната и креативна енергия на младите хора”, изтъкна кметът в разговор с представителите на МГЕРБ.
Сред младежите от Варна, дошли в Девня, специално за да се включат в инициативата, бе и общинският съветник от ГЕРБ Борислав Нанков.

Подобни новини

Вашият коментар