Отлагат регистрацията на ДОСТ заради нередности в заявлението

Отлагат регистрацията на ДОСТ заради нередности в заявлението

Преди дни от партията попитали СГС дали делото не се бави

Делото за регистрацията на партия ДОСТ на три пъти не е било насрочвано заради открити нередности в заявлението на формацията. Това съобщиха за Клуб Z от Софийски градски съд (СГС). От съда отказаха да уточнят за какви точно нередности става дума, източник /Клуб “Z”/.

Преди дни от партията са подали молба до съда с въпрос дали делото не се бави. Предстои на тази молба да бъде отговорено.

ДОСТ подадоха документите си за регистрация преди повече от месец. Тогава лидерът на партията Лютви Местан заяви, че е сигурен, че формацията ще бъде регистрирана. Той обясни, че са внесени 9180 заявления за членство, а останалите необходими документи за официалната регистрация на ДОСТ са в общо 47 тома.

Местан каза, че по закон заседанието на инициативния комитет на партията трябва да се е провело в присъствието на поне 50 граждани. На това заседание на ДОСТ са присъствали 176 граждани. Според изискването на закона за партиите на учредителната конференция е трябвало да присъстват 500 членове. На учредяването на ДОСТ е имало над 1300 души. 1083 от техните декларации са без грешка и са приложени към документите за съдебна регистрация. Следващото изискване на закона е новоучредващата се партия да има 2500 нови членове. За няколко дни ДОСТ са събрали над 12 000 желаещи да се запишат, като от тях са приети 9180.

Подобни новини

Вашият коментар