С готовност да закрие болницата, скри ли кмета Филев писмо от февруари касаещо съществуването й? Подготвял ли е тайно закриването на Общинската болница?

С готовност да закрие болницата, скри ли кмета Филев писмо от февруари касаещо съществуването й? Подготвял ли е тайно закриването на Общинската болница?

ЗАПРИ СЕ…

…”Запри се, та си почини
при тез свещени старини!”…

Така започва същинския си разказ Добри Чинтулов за трите молби на Крум към Никифор да пощади поне жените и децата в произведението си „Двама приятели”.

…” Но никак гордий цар не слуша,
но повече уши запуша
и се присмива в веселба
на царска Крумова молба.”…

ПРОВАДИЯ, СТОГОДИШНА БОЛНИЧНА ПОМОЩ И ДАЛИ НАИСТИНА ОБЩИНСКАТА БОЛНИЦАЩЕ СТАНЕ ИСТОРИЯ?
На 29.06.2016г., на последната общинска сесия, шефът на болницата д-р. Неделчев поиска пари от Общината, за да плати тока на болничното заведение. Сумата, която следваше да се одобри от общински съвет за да не бъде спиран тока бе 24 137, 58 лв., в т.ч. и лихва в размер на 969,95 лв.
Според наши източници през февруари, тази година кмета Филев е получил писмо, касаещо съществуването на болницата. Но съдържанието на писмото така и не става достояние на провадийци. ВЯРНО ЛИ Е? От февруари до края на юли стратегия ли подготвя Филев за представяне по – така, като за пред гражданството, на замисъл за закриване на болницата?
Искането за отпускане на пари за тока на болницата е формалния повод, за да изплюе камъчето кмета Филевна на сесията и да започне да разсъждава на глас.
Филчо Филев:
„Как да постъпим по отношение на нашата болница? Защото на всички е ясно, че парите са определени в една рамка, която много малко варира през последните пет години, за да засилим с бюджетен кредит на едно място трябва да отслабим на друго. Защото на конкретния въпрос: „Искате ли болница?” Всички ще отговорят: ”Да.” Това е ясно, но ние трябва да информираме нашето население. Да знаят каква е ситуацията в момента, колко е различна от преди два месеца и каква е тенденцията оттук нататък.”
ФИЛЕВ ОЧЕВИДНО Е НАЯСНО, КАКВО Е ЖЕЛАНИЕТО НА ПРОВАДИЙЦИ
На последвалия въпрос на общински съветник Ивайло Илиев: „Какво ще питаме населението? Дали ще се закрива или ще остава болницата? Не. С населението няма как да го обсъдим. Можем да направим някакво питане към тях. Един вид под формата на референдум. Да обясните.”
ОТГОВАРЯ: „По отношение на допитването. Точно това трябва да решим. Въпросът не следва да е: Искате ли болница или не? Въпросите ще бъдат няколко. СЕГА РАЗСЪЖДАВАМ НА ГЛАС. Не съм готов с конкретните въпроси. Те са територия на широка дискусия и в ОбС, и в заинтересованата част от общността. Да насочваме ли средства от други дейности към болницата, например. Какво лечебно заведение искаме – същото каквото е в момента или по-добро? Или по-малко и по-ефективно? Те тези неща ще се изяснят в процеса на разговорите и в процеса на обсъждане. На всички е ясно, че задавайки въпроса: „Искате ли болница в община Провадия?” Отговорът ще бъде: ”Да.” Но това, че искаме не значи, че можем да го направим.”
ЯСНО Е И ЗАЩО ЩЕ СЕ ОПИТВА ФИЛЕВ ДА НАГЛАСЯ ВЪПРОСИТЕ, СПОРЕД ОЧАКВАНИТЕ, ЛИЧНО НЕМУ ОТГОВОРИ.
ЗАЩО ВЪПРОСА ДА НЕ БЪДЕ „ИСКАТЕ ЛИ БОЛНИЦА”?
ЗАЩОТО ФИЛЕВ ЗНАЕ ОТГОВОРА, КАКТО САМ КАЗВА. ЗАЩОТО, НЕ МУ СЕ ЩЕ ОТГОВОРА ДА Е „ДА, ИСКАМЕ”.
ЗАЩО ОТГОВОРА ТРЯБВА ДА Е ПРОТИВНОТО НА „ДА, ТРЯБВА НИ БОЛНИЦА, ДА ИСКАМЕ БОЛНИЦА”?
КАКВА Е ТАЯ ИГРА НА ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ? ПИТАХМЕ 100 ЧОВЕКА..

IMG_3511 (Small)

„МОЖЕМ, ДОКАЗАХМЕ ГО”

И ПАК ЩЕ ГО ЦИТИРАМЕ : „Но това, че искаме не значи, че можем да го направим.”

А КАКВО  МОЖЕТЕ – ДА Я ЗАКРИЕТЕ? ДА ЗАКРИЕТЕ ЧАСТ ОТ ОТДЕЛЕНИЯТА? ДА ОСТАВИТЕ ОЩЕ ПАЦИЕНТИ ДА СТЕНАТ ДО ВАРНА? ДА УВОЛНИТЕ ОЩЕ ПЕРСОНАЛ? КОЕ ЩЕ НАПРАВИТЕ ПЪРВО? КАКЩЕ АГОНИЗИРА ТОЧНО БОЛНИЦАТА? БАВНО ЛИ СТЕ ГОТОВИ ДА ГО НАПРАВИТЕ ИЛИ АНКЕТКА, ПРАВИЛНИТЕ ПРЕБРОЯВАЩИ И ЧАО, ИЗВЕДНЪЖ?

ИНАЧЕ ПОДХОДИТЕ НЯМАТ ГРЕШКА – С ПО – МАЛКОТО И УЖ ПО – ЕФЕКТИВНО ГО ВИДЯХА ВЕЧЕ ПРОВАДИЙЦИ – ПРЕДИ ИМАШЕ РОДИЛНО, СЛЕД КАТО ГО ЗАКРИХА, БОЛНИЦАТА НЕ СТАНА ПО – ЕФЕКТИВНА, НО ВЯРНО СТАНА ПО – МАЛКА.

„Да насочваме ли средства от други дейности към болницата, например.” – ДА, ДА СИ НАМАЛИ ЗАПЛАТАТА ПО СОБСТВЕНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ФИЛЕВ С 1000лв. – ето 12 000лв., оттам директно намаля и заплатата на Председателя на общинския съвет, оттам и на двамата зам. председатели и тримата  зам. кметове. Иначе, за какво сте на Провадия седем човека на управленски постове, да харчите пари, а да не може болницата да си плати тока. СТРАТЕГИЧЕСКИ ПОДХОД? КАТО В ОНЗИ ЛОЗУНГ – ВИНАГИ ГОТОВ! …за нещо да не можете да го направите! Нали се кичехте с „МОЖЕМ, ДОКАЗАХМЕ ГО”?

…ПРОВАДИЯ!…СТОГОДИШНА ОБЩИНСКА БОЛНИЧНА ПОМОЩ!…

 

Подобни новини

Вашият коментар