Академия за черноморски младежки политически лидери създават във Варна

Академия за черноморски младежки политически лидери създават във Варна

Във Варна ще бъде създадена Академия за черноморски младежки политически лидери. Това е решено на общо събрание на сдружението „Варна – Европейска младежка столица“, проведено през почивните дни. Идеята е на председателя на сдружението Биляна Раева и е подкрепена от Лора Любенова, член на борда на Европейския младежки форум и кандидат за президент на международната организация, източник /Topnovini.bg/.

На събранието, съставено от учредители на сдружението от 24 неправителствени организации, са били приети двама нови членове – Висшето училище по мениджмънт и организацията „Акивейшън“, провеждаща „Фестивал на цветовете“ – събитие, което тази година ще стане част от програмата на „FUNCITY+”.

Общинската финансова подкрепа за сдружението е на стойност 100 000 лв., със срок на разходване до 1 март 2017 г. Средствата се предоставят за разплащане на административни разходи на секретариата на сдружението. Според договора, подписан в петък, сдружението се задължава да предоставя отчет за начина на разходване на средствата на всеки два месеца. Извън финансовото подпомагане от Община Варна е заложено да бъдат привлечени допълнителни 80 000 лв. за 2016 г. и 1 200 000 лв. за 2017 г. Средствата ще бъдат набрани от корпоративно финансиране, проектна дейност и национални програми.

За да стимулира неправителствените организации да разработват проекти с национално и международно обезпечение, сдружението ще предоставя писма за подкрепа, след като се запознае със спецификата на предложенията. Това ще осигури предимство на организациите при кандидатстване, с оглед на приоритизирането на дейностите, насочени към младежката столица.

Подобни новини

Вашият коментар