ВТОРО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА НАСЛЕДНИК НА КМЕТА НА ПРОВАДИЯ ФИЛЧО ФИЛЕВ

ВТОРО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА НАСЛЕДНИК НА КМЕТА НА ПРОВАДИЯ ФИЛЧО ФИЛЕВ

Предварителните проучвания за кандидат президентската кампания не подминаха и коментирането на местни лидери.

Младата социалистка Милена Драгнева, приближена до депутата Красимир Янков, е забелязана не само на местно, а на областно и национално ниво.  Заслужила авторитета на своите съпартийци и във времена на женски възход в БСП, Милена Драгнева би била достоен наследник на поста на Филчо Филев – коментират от столетницата.

1-small

Промяната, носеща се от женския възход в БСП, добре повлиява червената партия. Над 50% от състава на партията са жени, защо тогава на ръководни постове сме представени едва на 30%, попита другарките си евродепутатката Илияна Йотова през март тази година. Едновременно с това най-силните гласове в БСП са на жени, допълни тя и попита защо има „стъклен таван” за жените по пътя към ръководните постове в партията. Мая Манолова, Корнелия Нинова, Илияна Йотова и други видни представители на БСП от нежния пол, може би ще имат последовател кмет в Провадия, в лицето на младата социалистка Драгнева. Милена Драгнева е етнограф в Исторически музей- Провадия, завършила е две специалности „История” и „Архивистика”, както и магистърска степен „Етнология”.

По отношение на образованието на заемащи отговорни длъжности в БСП,  преди известно време скандал бе разтърсил провадийската организация.   В статия със заглавие „Сътресения в Община Провадия, заместник кмет напуска”, местния сайт ПРОВАДИЯ ДНЕС коментира образованието на зам. кмета Анатоли Атанасов:

„…Не така обаче стоят нещата с образованието на заместник кмета Анатоли Атанасов, който от няколко месеца изпълнява длъжността Кмет на община Провадия. Той е завършил средно образование през 1995 г. в ТСС  „Земя” – гр. Провадия.  

При назначаването му за зам. кмет Атанасов обяви, че има висше образование и диплома по „Международни отношения” от Киевски Славистичен университет – випуск 2002 г., но от сайта на община Провадия става ясно, че висшето си образование зам. кметът е завършил в   Киевски национален университет „Тарас Шевченко” – специалност „Международни отношения”, но без година на дипломиране.

Справка направена  в сайта на МОМН – Регистър на Акредитираните Висши Училища в Република България показва, че Киевски Славистичен университет и Киевски национален университет „Тарас Шевченко” не фигурират като акредитирани образователни висши училища в България.

От Министерството на Образованието обясниха, че горните  две „висши” учебни заведения не са получавали акредитация на територията на Република България, и всички документи за Висше образование издадени от тях са нелегитимни.

Същото потвърдиха и от “Национален център за информация и документация (НАЦИД)” и разясниха, че до момента на практика няма признати дипломи от Киевски Славистичен университет или Киевски национален университет „Тарас Шевченко”. От НАЦИДдопълниха, че тези организации извършват обучение на територията на България в нарушение на българското законодателство, като на практика продават нелегитимни документи за Висше образование.

По закон кметовете и зам. кметовете нямат нужда от висше образование, за да заемат дадените постове, но фалшифицирането или представянето на неистински документи пред органите на властта е престъпление.”

Към настоящият момент Атанасов е студент, задочно обучение във Варненски Свободен университет.

Докато не придобият легитимна диплома за висше образование, българските граждани нямат право да заемат длъжност „кмет на община”.

Високата квалификация на Милена Драгнева е още една причина да бъде спрягана за такава важна позиция. Преди своя избор Корнелия Нинова наблегна на приетия устав на партията и обеща да реализира уставната норма и 40% от ръководните длъжности в БСП да бъдат за жени.

Подобни новини

1 Comment

  1. Анатоли
    08.09.2016 at 13:38 Отговори

    Скандал в БСП Провадия никога не е имало,няма и да има, макар на някои да им се иска точно това.Скандал може да има само в главите на някои злобари,но за това си има доктори.

Вашият коментар