Изградиха повдигната пешеходна пътека в с. Гроздьово

Изградиха повдигната пешеходна пътека в с. Гроздьово

снимка: Varna24.bg

Със средства, дарени от ПП ГЕРБ, се изгради повдигната пешеходна пътека на третокласния път, който минава през с. Гроздьово, община Долни чифлик. Съоръжението обезопасява пресичането на натоварената пътна артерия в непосредствена близост до автобусната спирка в селото, източник /Varna24.bg/.

Изграждането на изкуствената неравност бе част от ангажиментите, които кметът на Долни чифлик Красимира Анастасова пое по време на изминалата предизборна кампания. Пешеходната пътека стана факт със съдействието на народния представител Нели Петрова и лично на председателя на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който подкрепи каузата. За съоръжението бяха отпуснати 4000 лв. от партийната субсидия, а местните жители днес изразиха своята благодарност за помощта на ГЕРБ на среща с Красимира Анастасова и Нели Петрова.

По инициатива на варненския депутат на пешеходната пътека бяха положени цветя в памет на всички деца, изгубили живота си заради войната по пътищата на страната ни.

Кметът на общината обяви, че предстои да бъде благоустроен районът край автобусната спирка и новото съоръжение. Красимира Анастасова информира хората, че в момента тече избор на изпълнител на обществената поръчка за ремонт на още две отсечки от третокласния път – от Старо Оряхово до разклона за Дъбравино и от Нова Шипка до Провадия. “Имаме подкрепата на регионалния министър Лиляна Павлова за реконструкцията на трасето, която ще започне на практика много скоро”, увери Анастасова. В разговор с нея кметът на Гроздьово Георги Георгиев коментира необходимостта от изграждането и на други две издигнати пешеходни пътеки в селото.

Това е начин да ограничим скоростта на шофьорите, които иначе буквално летят по новоремонтирания участък, заявиха местните жители. Благодарност за изграждането на пешеходната пътека изказаха и от детската градина и училището в селото, в което тази година са приети две паралелки с първокласници.

Днес на новата пешеходна пътека децата проведоха своя открит урок по безопасност на движението.

“В ОУ “Христо Смирненски” в Гроздьово в момента учат 284 деца, а възпитаниците на детската градина са около 90. За да отидат на училище или градина, голяма част от тях пресичат именно на мястото, което сега се обезопаси с пешеходна пътека”, обясни директорката на учебното заведение.

“Всяко усилие, което гарантира безопасността на децата си заслужава”, категорична бе Нели Петрова и изтъкна, че превишената скорост е сред основните причини за пътнотранспортните произшествия.

Подобни новини

Вашият коментар