Изборни резултати за област Варна и община Провадия – 1

Изборни резултати за област Варна и община Провадия – 1

Веселин Марешки води в резултатите от президентските избори в Трети избирателен район – Варна с 26.21% или 27 819 гласа при обработени 47.10% от протоколите.

Според междинните резултати публикувани на страницата на РАЙОННА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ ВАРНА /РИК03/  следват предложените от ГЕРБ за президент и вицепрезидент  Цецка Цачева и Пламен Манушев за които са гласували 20 782 избиратели.

С много малка разлика от около 600 гласа на трета позиция са кандидатите за президент и вицепрезидент, подкрепени от БСП – ген. Румен Радев и Илияна Йотова. За тях са гласували общо 20 170 души или 19.41%.

14.45% подкрепа има Красимир Каракачанов –ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ – НФСБ, АТАКА и ВМРО, като за него са гласували 15 342 души.

Според протоколите пред изборните секции в централната част на град Провадия, челно място на изборите за кандидат за президент заема Веселин Марешки.

Към 12.30ч. не са публикувани сканирани протоколи от секции на територията на община Провадия и останалите общини, с изключение на община Варна.

В следобедните часове очаквайте в ПРОВАТОН окончателните изборни резултати за област Варна и община Провадия.

Подобни новини

Вашият коментар