Социолог с разкрития за Румен Радев!

Социолог с разкрития за Румен Радев!

снимка: БЛИЦ
Отговорността за съставянето на служебното правителство очевидно тежи и притеснява Румен Радев, това си пролича и в първата му реч. Това каза доц. д-р Жеко Кьосев, социолог и преподавател в Югозападен университет „Неофит Рилски“, пише агенция “Фокус”.

По думите му това, което има за задача новият президент още в първата му управленска седмица, е без прецедент в българската история и политика, източник /БЛИЦ/.

„Това няма как да не му тежи върху раменете. Може би някои хора, ще кажат, че и г-н Плевнелиев е съставял служебни кабинети, но все пак той вече се беше ориентирал в политическата обстановка. Докато при Румен Радев ще трябва той още от първата си седмица да действа и да направи подобно нещо. Въпреки че този служебен кабинет ще има единствено функциите да организира изборите и да запази целостта и стабилността на съответните институции. Той няма някакви по-специални политически, икономически и социални прерогативи. За двама месеца няма как да осъществи каквото и да е било дори и да има идея. Отново обаче ще кажа, че този служебен кабинет не е най-големият проблем на България“, каза още доц. Кьосев.

Той добави, че проблемът е във вътрешната политика. „Аз съм убеден, че Румен Радев ще се справи със съставянето на служебно правителство и то в много кратко време. Оттук нататък обаче аз искам да видя промяната във вътрешнополитическата ситуация. Ще подчертая, че не говоря за промяна в политическата система, а за една промяна, която да подейства върху социалния статус на българското общество, защото според мен това е основното. Беше много добре да сторим някакви участъци от автомагистрали и спортни зали, но нали тези спортни зали и магистрали трябва да се използват от хора, които имат добър социален статус“, подчерта доц. Кьосев.

Подобни новини

Вашият коментар