Президентът наложи вето на Закона за концесиите

Президентът наложи вето на Закона за концесиите

снимка: FrogNews

Президентът наложи вето на Закона за концесиите, който беше приет в последните дни от работата на 43-тия парламент. Това стана ясно от изявление на държавния глава.

Законът съдържа разпоредби, които поставят под въпрос принципите на правовата държава и местното самоуправление. Въвежда широки граници на субективизъм и и възможности за корупционни практики. Предвижда промени в 29 други закони, с което навлиза дълбоко в икономическите отношения. Считам, че подобни ключови промени следва да се извършват след широк обществен дебат и с грижа за обществения интерес и националната сигурност, заяви Радев, източник /FrogNews/.

По-рано днес президентът разговаря с лидера на КТ “Подкрепа” Димитър Манолов, който настоя за това, припомни БНР.  Манолов каза, че има не малко неща, които могат да бъдат критикувани: Общественият интерес около приетия на бързо в последния момент Закон за концесиите е голям. По законопроекта въобще отсъстваше обществен дебат, което пък затвърди в обществото притесненията, съмненията, че има нещо нередно в този закон. Има някои неща, които могат да бъдат критикувани и коментирани.

Припомняме, че първо във Фрог нюз  бившият депутат и университетски преподавател доц Минчо Христов предложи на президента Румен Радев да наложи вето на криминалния закон за концесиите преиет от българския парламент във вторник. Ако не стори това, значи застава на страната на мафията, а не на страната на държавата и на народа, заяви Христов.

Той каза още, че е внесъл своето виждане за закона за концесиите за разглеждане в деловодството на прездентството.

Подобни новини

Вашият коментар