Кирчо Добрев се прицели в стола на Корнелия

Кирчо Добрев се прицели в стола на Корнелия

снимка: МигNews.Info

Хората на Киро вдигнаха бунт в социалните мрежи срещу номинирания Иван Ченчев, за когото на “Позитано” се говори, че е любимец на соцлидерката

Организационният бос на БСП и водач на листата в Габрово Кирил Добрев има апетити за стола на Корнелия Нинова и стои в основата на бойкота на младежите от София-област срещу Иван Ченчев, източник /МигNews.Info/.

Припомняме, че още в деня, в който водачите на листи ставаха ясни, хората на Киро вдигнаха бунт в социалните мрежи срещу номинирания Иван Ченчев, за когото на „Позитано“ се говори, че е любимец на соцлидерката. Именно заради това тя го парашутира в София-област, където водеше на предишните избори, без да подозира за готвената съпротива.

Младежите в областта написаха специална декларация срещу Ченчев, в която неволно обаче издават кой стои зад бунта им. „В годините назад водачи на нашите листи са били Кирил Добрев и Корнелия Нинова, все хора свързани с полъха на промяната и модернизацията на БСП“, пишат те в своята декларация.

Това, което медиите не знаят обаче, е, че младежите от София-област са под прекия контрол на Киро Добрев, който уреди една голяма част от тях на работа, включително и на „Позитано“ 20. Заради това тази декларация издава напрежение между Добрев и Нинова, слухове за което отдавна се носят из коридорите на червената централа.

Чрез подобна съпротива всъщност организационният бос се опитва да покаже, че владее младежкото ядро на партията и да даде знак, че има сили да разклати опасно лодката, коментират запознати със ситуацията. Според тях Добрев има план за действие, който ще му позволи да овладее ръководството на левицата.

Оргначалникът няма как да бъде избран от партията за лидер, заради своите политически прегрешения през годините, но планът му за действие е съвсем различен. Добрев си правел сметката, ако БСП спечели изборите и Корнелия Нинова стане премиер, той да хвърли оставка като депутат и да се занимава само с организационна работа. Така по същество фактическият началник на партията ще бъде той, а основните решения ще минават през ръцете му. Вероятно декларацията срещу Ченчев е тест за плана му и проверка дали владее ситуацията в кризисни мигове и да демонстрира политически мускули.

Подобни новини

Вашият коментар