„Тренд“: Разликата между ГЕРБ и БСП е едва 1%

„Тренд“: Разликата между ГЕРБ и БСП е едва 1%

снимка: МигNews.Info

Ако изборите са днес, за ГЕРБ биха гласували 29,7%, а за БСП – 28,7 %

Пет партии са сигурни участници в следващия парламент. ГЕРБ задържа първата си позиция, макар и с едва един процент преднина, показват данните от проучване на изследователски център „Тренд“.

Сондажът е реализиран между 2 и 9 февруари сред 1002 респонденти и е представителен за пълнолетното население на страната. Изследването е проведено „лице в лице“ и е по поръчка на вестник „24 часа“.

Според данните на „Тренд“, ако изборите са днес, за ГЕРБ биха гласували 29,7%, а за БСП – 28,7 %. Следват Обединените патриоти – с 9,9 %, ДПС – с 9 %, а „Воля“ е с 6,5 %. Към момента РБ е с 3,4%, „Да, България“ – с 2,3%, „Нова република“ – с 2%. 61% от респондентите вече са решили за кого ще гласуват, а 24% не са.

Привържениците на двете големи партии изглеждат по-скоро твърди в намеренията си да упражнят правото си на глас. В проучването на „Тренд“ респондентите посочват, че сред основните политически лидери най-подходящ за министър-председател е Бойко Борисов (23%), следван от Корнелия Нинова (19%), Красимир Каракачанов (7%) и Веселин Марешки (5%), източник /МигNews.Info/.

Подобни новини

Вашият коментар