ФИЛЧО ФИЛЕВ ОЩАВИЛ ДЪРЖАВАТА С 180 000 ЛВ. ЗА БОКЛУК

ФИЛЧО ФИЛЕВ ОЩАВИЛ ДЪРЖАВАТА С 180 000 ЛВ. ЗА БОКЛУК

Ненавистта на въпросният БСП кмет Филчо Филчев към шефа на РИОСВ – Варна Ерджан Ебатин очевидно е продиктувана от това, че РИОСВ – Варна заковава провадийския кмет в чиста далавера, която ощетява държавата с около 180 000 лева.

Кметът, респективно Община Провадия, губи и дело, заради наложена от РИОСВ – Варна глоба, че депото за отпадъци в Провадия на практика депонира незаконно отпадъци, тъй като по евродиректива е наложително да има инсталации за сепариране на отпадъците и чак тогава те могат да се депонират в депото. Заради това неизпълнение на предписанията кметът на Провадия е глобен от РИОСВ-Варна.

Много по-сериозна обаче е далаверата на кмета Филев, която е внесена в парламентарната комисия по околна среда от шефа на РИОСВ – Варна Ерджан Ебатин, и която касае незабавна намеса на прокуратурата. Оказва се, че Община – Провадия чрез кмета си Филев обявява, че е сепарирал боклук – 30-40 000 тона, а реално документи има само за … 3-4000 тона.

Така биват лапнати около 180 000 лева държавна пара, а документи да оправдаят тия кинти – няма.

Помолен за коментар, шефът на РИОСВ – Варна Ерджан Ебатин каза, че настоява прокуратурата да си влезе в ролята и да образува проверка по скандалната афера с боклука в Провадия./афера.бг/

Подобни новини

Вашият коментар