ГОРЕЩ АНАЛИЗ! Социологът Първан Симеонов: Ситуацията след изборите е “от трън, та на глог”, но Борисов по-лесно ще се разбере с патриотите, отколкото с Кунева и Москов

ГОРЕЩ АНАЛИЗ! Социологът Първан Симеонов: Ситуацията след изборите е “от трън, та на глог”, но Борисов по-лесно ще се разбере с патриотите, отколкото с Кунева и Москов

снимка: pik.bg

Социологът Първан Симеонов направи анализ за политическата ситуация у нас след последните избори и аналазира трите варианта за съставяне на правителството от трите партии, взели най-много гласове на изборите, източник /pik.bg/.

“Корнелия Нинова в момента е в удобна позиция да гледа сеир. Защото ситуацията сега е “от трън та на глог”. Едно е Борисов да се разбира с Москов, Кунева и Калфин, друга е да се разбира с Валери Симеонов, Сидеров и Марешки. Последното е доста-екзотично. Но Борисов доста по-лесно ще се разбере с Валери Симеонов и Марешки, отколкото с Кунева”, каза Симеонов пред БиТиВи.

Според него ако мандатът отиде при БСП, и те направят коалиция БСП- Патриоти- Марешки, нещата миришат прекалено много на Орешарски, а и изолират победителя в изборите. Ако има трети опит за съставяне на кабинет едва тогава може да стане идеята на Валери Симеонов да има коалиция ГЕРБ- БСП- Патриотите, но без Борисов да е премиер.

“За мен Валери Сименов не блъфира, той мисли това, което говори. Но няма как да стане тази негова коалиция. Просто между Борисов и Нинова по време на изборите имаше много силна конфронтация. А ако ГЕРБ приемат това предложение, те ще загубят. И Патриотите да отидат към Нинова- някак не върви. Те са наясно, че сега им е шансът, утрешният ден може да не е толкова изгоден за тях”, допълни Първан Симеонов.

Подобни новини

Вашият коментар