Провадийско училище влезе в емисията на Нова ТВ

Провадийско училище влезе в емисията на Нова ТВ

снимка: NOVA

Разтревожени родители от Провадия сигнализират за некачествена храна предоставяна на учениците във Второ ОУ Иван Вазов Провадия.

След като от училището не са обърнали внимание на негодуванието, фото материали са изпратени в една от водещите национални телевизии – Нова ТВ. Въпреки многото сигнали на граждани от цялата страна, случаят намира отзвук в рубриката „ПЪЛЕН АБСУРД“.

Ето снимка на мухлясалия плод и съпроводителния текст с изразеното възмущение от родител

сн1 (Small)

Стоянова

„Поредният безплатен плод, който се предлага на нашите деца във Второ основно училище “Иван Вазов” в Провадия.“

ПРОВАТОН, сигнализиран по случая, припомня, че на подрастващите могат да бъдат предоставяни само пресни плодове и зеленчуци, не е допустимо на учениците да бъде предлагана изгнила, мухлясала или храна със съмнително качество или произход.

Много родители се възмущават, че т.нар. “безплатна закуска” е оскъдна и много често включва храни, които не са полезни за децата. Неведнъж от Министерство на образованието са призовавали родителите да контролират доставяната храна за децата им в училищата. Ясна позиция на министерството бе, че е необходимо контролът да става през обществените съвети, които всяко училище вече има, както и че родителите трябва да подават сигнали за лоши храни, липса на етикети и съдържание.

Тъй като, Второ ОУ Иван Вазов Провадия си има Обществен съвет, в чиито състав като представител на родителите е зам. кмета Анатоли Атанасов му посвещаваме тази статия за

„ГНИЛИТЕ ПЛОДОВЕ В ПРОВАДИЯ“

И се надяваме, другия път като се доставят некачествени храни, представителя на родителите да уведоми счетоводителя /съпруга на Анатоли Атанасов/, да не се плаща за мухъл и гнилоч.

 

Подобни новини

Вашият коментар