Фен купи емблемата на ЦСКА за 8 млн. лева

Фен купи емблемата на ЦСКА за 8 млн. лева

снимка: VNews.bg

Ултрас купи емблемата и активите на ЦСКА срещу умопромачителната сума от 8 милиона лева! Търгът, който се проведе в Кърджали, бе спечелен от известния запалянко и един от тарторите на „червената“ агитка Иван Велчев – Кюстендилеца. Той и фирмата му „Ред Енимълс“ са представители на Гриша Ганчев. Втората оферта за активите на фалиралия, официално на 9 септември миналата година, клуб е била 3,06 милиона лева. Пликовете с офертите бяха отворени точно в 13,00 часа в кантората на синдик Дора Милева. Първоначалната цена на емблемата бе 1 646 325 лева, а задатъкът за участие в търга е в размер на 10% от нея (б.р. – 165 хил лв.). Общо четири бяха офертите, входирани на вчерашния търг, източник /VNews.bg/.
По закон парите трябва да се платят до седмица, но има вратичка, която позволява на спечелилия при определени обстоятелства да разтегли срока до около месец. Ако сумата от 8 млн. лева не бъде платена, то автоматично се губи задатъкът от 164 хиляди лева от победителя и се приема втората оферта.
„Има фирма, която печели търга. Офертата на „Ред Енимълс“ е най-висока. Важното е, че тръжната процедура приключи. Сега започва процедура по преразпределението на парите, тъй като „Ред Енимълс“ е кредитор. Със сигурност ще отнеме време“, коментира синдик Милева.
В същото време стана ясно, че „ЦСКА-София“ ще съди Дора Милева заради това, че според тях тя „не осигури равни възможности за участие на всички страни и е допуснала подмяна на оферти“.
Интересното е, че победителят в търга фирмата „Ред Енимълс“ е създадена малко преди първия търг на „Българска армия“, който така и не се състоя. Капиталът на фирмата е 500 лева, но въпреки това дава 8 млн. лв за емблемата на фалиралия ЦСКА.
Междувременно полицията в Кърджали се бе подготвила за инвазия на „червени“ запалянковци, което не се случи. Районът около Пазара на производителите в Кърджали, където се намира кантората на Милева, бе блокиран от жандармерия още от рано сутринта. Служителите на реда бяха образували периметър от около 300 метра около сградата. На помощ на полицията в Кърджали бяха пристигнали и жандармеристи от други региони на страната. Засилената охрана беше заради опасения от повторение на сценария от първия търг, когато фенове на „армейците“ блокираха входа на стадион „Българска армия“ и не допуснаха до участие представител на една от страните, наддаваща за емблемата. В Кърджали имаше футболни фенове от София, Пловдив и други градове на сраната. Според органите на властта техният брой е бил около 100. След като научиха резултата, фенове на „ЦСКА-София“ ликуваха и скандираха „Ще минем през огън за емблемата“.

Подобни новини

Вашият коментар