СОЦИОЛОГ РАЗМЪТИ ВОДАТА! Андрей Райчев: Не ми е ясна съдбата на Лиляна Павлова… Беше човек №2, а сега е шеф на единственото временно министерство

СОЦИОЛОГ РАЗМЪТИ ВОДАТА! Андрей Райчев: Не ми е ясна съдбата на Лиляна Павлова… Беше човек №2, а сега е шеф на единственото временно министерство

снимка: Novini.bg

Социологът Андрей Райчев сподели, че е учуден от случващото се с Лиляна Павлова, която в момента е министър на председателството ни на Европейския съюз.

“Не ми е ясна съдбата на Павлова – тя беше любимка и едва ли не човек №2 в държавата, а сега е шеф на единственото временно министерство. Предметът му се изчерпва на 1 юли догодина. Как се озова там, защо остана там, неясно е. Това са явно много сложни баланси на върха в ГЕРБ“, каза Райчев, източник /pik.bg/.

„Има битка между Лиляна Павлова и Мирослав Боршош. Тук Борисов искаше да излезе от положението, така че и Боршош цял, и Павлова сита. Според моята интуиция Боршош е прав. НДК не е частна фирма. Той направи умен ход – застана прав до масата и каза проверете документите и след един месец може да седна.

Обвиненията към него не са криминални – ти си крал пари. Този скандал сам по себе си показва, че в страната няма реални скандали, пълна тишина. И Борисов използва много умело тази тишина, като започва да си вдига имиджа си зад граница”, коментира Райчев пред Би Ти Ви.

По думите му премиерът се мъчи да набере международна височина. “Той няма никакъв международен опит и не знае езици, но се опитва да набере международна височина и му се получава. Последният пример е това в Хърватия”, каза още Райчев.

Той коментира и искрите между ГЕРБ и президента Румен Радев. “Това са политически дърляния, които ще продължат пет години, а ако има втори мандат – десет. Радев е нова булка на хорото и всяко щипане го притеснява”, заяви социологът.

Подобни новини

Вашият коментар