Черно море триумфира на “Бяла Къп“ 2017

Черно море триумфира на “Бяла Къп“ 2017

снимка: Нова Варна

Талантите от школата на Черно море, родени през 2007 година, спечелиха второто издание на детския футболен турнир „Бяла Къп“, провел се от 29 юни до 1 юли. Участие в надпреварата в китното морско градче взеха детските формации на „моряците“, Добруджа, ФК Варна, ФК Одесос, Бъдеще (Бургас) и гостите от Динамо (Санкт Петербург).

След тридневни оспорвани битки на терена в крайна сметка децата на Енчо Петев по безапелационен начин спечелиха трофея с пълен актив от 15 точки. Малките „моряци“ записаха победи над Бъдеще (Бургас) със 7:2, ФК Варна с 8:0, Динамо с 5:1, Добруджа с 5:0 и ФК Одесос с 3:0. Втори остана тимът от Санкт Петербург, а трети – Добруджа, източник /Nov Sport/.

Освен купата и златните медали, в лагера на Черно море прибраха още един приз – този за най-добър вратар. Грабна го Марсел Максимов, който бе награден от легендата на Спартак (Варна) и българския футбол Красимир Зафиров. Наградата за голмайстор на турнира пък грабна талантът на добричката школа Валери Дойчев.

Третото издание на „Бяла Къп“ ще се проведе в началото на септември, като домакин отново ще бъде изцяло реновираният спортен комплекс „Черноморец“. В паузата между двата турнира Бяла ще има възможността да се превърне в първия град по Българското Черноморие, който приема италианския гранд Милан, след като в периода 1 – 6 август организира Milan Junior Camp Бяла 2017.

Подобни новини

Вашият коментар