Над 150 участници се включиха в ежегодния международен фестивал, който се провежда във Ветрино

Над 150 участници се включиха в ежегодния международен фестивал, който се провежда във Ветрино

снимка: Агенция “Черно море”

Над 150 участници се включиха в ежегодния международен фестивал, който се провежда във Ветрино. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Варна от Община Ветрино. За поредна година по покана на кмета на Община Ветрино д-р Димитър Димитров в общинския център гостуваха фолклорни състави от чужбина. Община Ветрино посрещна гости от Украйна, Естония и Сърбия. По стара българска традиция те бяха посрещнати с хляб и сол, получиха и множество подаръци. От страна на домакините в международния фестивал се включиха ДФГ „Славей“ и ДТС „Здравец“ при НЧ „Светлина – 1904“ с. Белоградец, както и танцов състав „Росна китка“ в с. Неофит Рилски. Атрактивните състави дефилираха по улиците на общинския център и показаха пъстротата на своите носии, източник /Агенция “ФОКУС”/.
В приветственото си слово кметът д-р Димитър Димитров подчерта, че е изключително щастлив, че Община Ветрино е домакин на толкова важно събитие вече пета поредна година и се надява тази традиция да продължи и занапред.
Залата на местното читалище бе изпълнена с гости, които имаха възможност да се насладят на богатството и уникалността на фолклорните традиции.
За Община Ветрино събитие от такъв ранг е от изключително значение. Специални благодарности бяха отправени и към всички, които вложиха сърце и душа, допринасяйки тази проява да се превърне в традиция и празник за всички участници и гости.

Подобни новини

Вашият коментар