Model 3 на Tesla може да промени света, както някога го направи iPhone

Model 3 на Tesla може да промени света, както някога го направи iPhone

снимка: Economic.bg

Бюджетният електромобил има потенциала да допринесе за унифицирането на автомобилите на бъдещето

Бюджетният Model 3 на Tesla има необходимата технология и потенциал да „промени света“ и да допринесе за унифицирането на електрическите и безпилотни автомобили в следващите 10 години. Това смята съоснователят на Loup Ventures Джийн Мънстър, цитиран от изданието The Street, източник /Economic.bg/.
В своето изказване той сравнява електромобила Model 3 с появата на смартафона на Apple преди десетилетие. „iPhone се оказа катализатор за преминаването към мобилни компютри“, коментира Мънстър. Според него Model 3 „ще ни придвижи към новата парадигма в областта на транспорта, собствеността на автомобили, шофирането, градското развитие и използването на енергия“.
Според неговите изчисления това да притежаваш Model 3 на Tesla излиза с едва 13% по-скъпо отколкото Toyota Camry за период от пет години.
Анализаторите очакват, че пускането на Model 3 на пазара ще доведе до повишаване на акциите на компанията. Тази четвъртък сутрин те се сринаха с 10%, достигайки 316.48 долара.
Model 3 е първият електрически автомобил на Tesla, който ще е значително по-евтин на фона на останалите представители на марката и ще се продава за около 35 000 долара. Превозното средство е насочено към по-масовия потребител. Производството на серията стартира тази седмица.

Подобни новини

Вашият коментар