Румен Радев се спусна по Струма на рождения си ден

Румен Радев се спусна по Струма на рождения си ден

снимки: Гласове

Президентът Румен Радев се спусна с рафтинг по река Струма. Той получил екстремното изживяване като подарък за рождения си ден от съпругата си Десислава

Спускането било следобеда на самия рожден ден на Радев – 18 юни. Организирал го “Рафтинг и Каяк Клуб Рефлип”. Радева избрала фирмата случайно от интернет. Платила е по 50 лв. за съпруга си и за себе си, става ясно от ценоразписа на фирмата, източник /Гласове/.

След инструктаж за безопасност и поведение в реката, оборудвано с подходяща екипировка, семейство Радеви минало в лодка 12 километра по Струма из Кресненското дефиле. Това е най-доброто място за рафтинг в България, разказа Борислав Пауновски, шеф и гид във фирмата. 12 силни бързея, най-големият от които 1 километър, здраво вдигнали адреналина на президентската двойка. Водата била около 40-50 кубика в секунда. Вълните удряли лодката и заливали президента и съпругата му, но те били много щастливи и доволни.

„Радев се оказа доста здрав и в добра форма. А и е много наблюдателен и въпреки гребането успяваше да забележи предварително скали и други препятствия по пътя”, разказа Пауновски. Президентът с голям интерес разпитвал и за природата и забележителностите по трасето, наблюдавал кормораните. Лошо впечатление му направило обаче,че покрай реката има много боклуци.

 

Подобни новини

Вашият коментар