LG пуска първите телевизори-рула през 2020 г.

LG пуска първите телевизори-рула през 2020 г.

снимка: Economic.bg

В масово производство ще бъдат вкарани 55- и 75-инчови навиващи се OLED тв дисплеи

Корейската компания LG ще стартира производството на първите телевизори-рула с гъвкави OLED дисплеи. Очаква се те да бъдат пуснати в продажба през 2020 г., съобщава изданието Business Korea, източник /Economic.bg/.
Идеята на иновативния телевизор е, че той може да се навива и да се съхранява под формата на руло, докато е в покой и потребителят го не го използва. Това може да се окаже добър вариант и в случаи на малки жилищни пространства. Също така би могъл да замени обикновените проектори в конферентните зали.
Според информацията компанията ще пусне два вида ролкови телевизори – 55-инчов и 75-инчов. Те ще  се произвеждат в град Паджу в специализираната производствена база за OLED екрани на LG – P10. В тази дейност компанията е инвестирала 10 трилиона вона.
55-инчовия навиващ се на руло телевизор ще струва над 30 млн. вона (малко над 26 хил. долара). „Цента ще варира в зависимост от вида на OLED телевизора, например дали е прикрепен за стената или за друга екранна форма“, коментира служител на LG.
Очаква се, че такъв един продукт ще допринесе за развиване на конкуренцията в индустрията и по-специално в производството на OLED телевизори. Някои анализатори предричат голям успех за ролковите дисплеи, които може да променят потребителското изживяване в световен мащаб, където конкуренцията по отношение на качеството на изображенията почти е достигнала лимита си.
Припомняме, че по-рано LG представи 18-инчова версия на ролков дисплей, който се сгъваше в радиус от 30 градуса. Това се случи за първи път в света през 2015 г. и даде тласък на комерсиализацията на този тип ролкови дисплеи. Сега се задават и първите такива телевизори.

Подобни новини

Вашият коментар