Народни представители от ГЕРБ присъстваха на първата копка на исторически парк в община Ветрино

Народни представители от ГЕРБ присъстваха на първата копка на исторически парк в община Ветрино

снимка: Агенция “ФОКУС”

Варненските народни представители от ГЕРБ Нели Петрова и д-р Руслан Тошев и парламентарният им колега от Шумен Димитър Александров присъстваха на официалната церемония, с която започна строителството на исторически парк в с. Неофит Рилски, община Ветрино. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Инициаторите на проекта Ивелин Михайлов и доц. Николай Нинов направиха символичната първа копка заедно с областния управител на Варна Стоян Пасев, кмета на община Ветрино Димитър Димитров и енорийския свещеник от селото йеромонах Никифор, който благослови начинанието, източник /Агенция “ФОКУС”/.
Сред гостите бяха кметове на общините от Варненска и Шуменска област, общински съветници, както и много граждани.
Кметът на община Ветрино д-р Димитър Димитров приветства присъстващите и пожела на проекта много успех. Той официално връчи на Ивелин Михайлов разрешителното за строеж и изрази увереност, че възстановявайки историята, инвеститорите ще допринесат за бъдещето на Ветрино и региона.
Историческият парк е проект за представяне на уникалните български културно-исторически ценности. Комплексът ще бъде изграден върху площ от 130 декара. В него хронологично ще бъдат пресъздадени различни епохи от развитието на човешката цивилизация, оставили отпечатък по нашите земи, но ще се предлагат и тематични атракции, съчетани с възможности за хранене, отдих и провеждане на различни развлекателни мероприятия.
Реализацията на комплекса се оценява на 50 млн. евро, като се предвижда строителните работи да продължат до 5 години. Създателите на проекта обявиха, че очакват той да бъде подкрепен и от китайски инвеститори.

Подобни новини

Вашият коментар