ДПС: Демокрацията в страната е застрашена, мирът е на изпитание

ДПС: Демокрацията в страната е застрашена, мирът е на изпитание

Демокрацията в нашата страна е застрашена. Мирът в нашата родина е на изпитание. Крайно време е да бъдат взети мерки за това. И всички органи да започнат да изпълняват законовите си правомощия.

Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на парламентарната група на движението по повод годишнината от влизането в сила на Конституцията на България, източник /pik.bg/.

Карадайъ посочи, че Конституцията и принципите в нея са поставили основите на модерната държавност у нас и са поставили личността на най-високото стъпало в обществената ценностна система. Основните права и свободи на личността обаче са само предпоставка, не и реална мярка за демократизма на обществото. “Те са безпредметни, щом не са създадени необходимите политически, икономически и юридически механизми за тяхното осъществяване. Остават просто декларации”, се допълва в декларацията.

ПГ на ДПС предупреждава още, че “независимо, че новата ни Конституция създаде принципно нова по същност, съдържание и форма държава, няма гаранции, че тя няма да се окаже заложник на лица и формации, останали оковани в старите вериги на собствените си тежки предразсъдъци. Особено, когато са облечени във власт.”

Подобни новини

Вашият коментар