Rolls-Royce показа най-скъпия автомобил, правен досега (снимки)

Rolls-Royce показа най-скъпия автомобил, правен досега (снимки)

снимки: Economic.bg

Sweptail струва 13 милиона долара

Rolls-Royce показа на специално събитие край езерото Комо в Италия нова версия на свой класически модел, продадена за рекордната сума от 13 млн. долара. Това превръща Sweptail в най-скъпата кола, правена досега, източник /Economic.bg/.

“Sweptail е автомобилният еквивалент на висшата мода”, заяви директорът по дизайна на Rolls-Royce Motor Cars Жил Тейлър. Колата е правена на ръка по поръчка за конкретния клиент, уточни той, цитиран от Dezeen.

Работейки по идеята на клиента, екипът на Тейлър е направил модела по дизайна на известните коли на Rolls-Royce от 20-те и 30-те години на 20-и век., като има и тайни отделения за съхраняване на вещите на клиента и любимите му луксозни елементи.

Двуместното купе разполага с голям панорамен стъклен покрив, предлагащ изглед към околния пейзаж, както и детайли, вдъхновени от класическите и модерни яхти.

За дизайна на вътрешността на автомобила клиентът е поискал минималистичен и модерен стил. Полираното дърво е съчетано с тъмна и светла кожа. Добавени са и тайните отделения за собственика на автомобила.

С натискането на бутон личният му куфар се подава от страничния панел на колата, а втори бутон в централната конзола отваря шкафче с бутилка от любимото му шампанско и две чаши.

Подобни новини

Вашият коментар