500 кг тютюн задържаха полицаите в Аврен, арестуваха трима мъже

500 кг тютюн задържаха полицаите в Аврен, арестуваха трима мъже

снимка: Varna24.bg

500 кг тютюн задържаха служители на ОДМВР – Варна при специализирана полицейска операция. Задържани са трима мъже, известни на МВР.

При специализирана полицейска операция по линия на противодействие на икономическата престъпност, в землището на с. Аврен, е установен фургон, приспособен за нелегално съхранение и обработка на тютюн без акцизен бандерол, източник /Varna24.bg/.
В момент на рязане са задържани трима мъже: А.К. (39 г.) от с. Абланица, В.Б. (51 г.) от София и А.Д. (52 г.) също от София. Тримата мъже са известни на органите на реда. Във фургона са намерени 100 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол; 400 кг ненарязан тютюн на бали; машина за рязане в процес на работа; електронна везна, както и два казана за обработка на суровия тютюн.
Тримата мъже са задържани за срок до 24 часа. За тях е установено, че се занимават с нерегламентираната дейност от около една година. По случая има образувано досъдебно производство. Разследването се наблюдава от прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Подобни новини

Вашият коментар