Разбиха наркооранжерия във ветринско село

Разбиха наркооранжерия във ветринско село

снимка: DarikNews

Трима мъже са били задържани при полицейска операция в момент на обработване на наркотични вещества. Тя е проведена в сряда в необитаем имот в село Ягнило, община Ветрино.

Мъжете са: С.С. на 32 г, М.Б. на 31 г. и 52-годишният Д.Б. – поданик на Кралство Великобритания, продължително пребиваващ в страната ни, източник /DarikNews/.

По време на претърсванията са намерени и иззети около пет килограма свежа растителна маса от марихуана, отглеждана от обвиняемите; повече от три килограма марихуана в процес на сушене, над 850 грама суха марихуана, държана от обвиняемите, с цел разпространението й.

На местопрестъплението са били установени посуда и инвентар, използвани за приготовление на синтетична дрога. Намерено е прахообразно вещество, производно на амфетамин. Количеството и качеството му предстои да бъде конкретизирано с надлежна експертиза в София. Намерени са везни със следи от амфетамин по тях.

При разпоредените от наблюдаващия прокурор претърсвания в домовете на извършителите на престъплението са установени още наркотици, чиито вид и количество предстои да бъде конкретизиран с надлежни действия на съответни вещи лица.

При тези доказателства, въпреки чистото им съдебно минало, дежурният прокурор, съобразявайки изключителната обществена опасност на деянието, е поискал задържане под стража, като единствена адекватна мярка за процесуална принуда спрямо обвиняемите лица.

Те са привлечени към наказателна отговорност за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. Ако бъдат признати за виновни по това обвинение, ги грози лишаване от свобода за срок от две до осем години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

Подобни новини

Вашият коментар