Топ 6 на местата във Великобритания, които трябва да посетите извън Лондон (снимки)

Топ 6 на местата във Великобритания, които трябва да посетите извън Лондон (снимки)

снимки: Economic.bg

Те предлагат изключително интересни възможности за пътешествия

Когато чуят Великобритания, повечето хора правят асоциация с Лондон. Но тази страна има редица интересни места, далече от столицата, които си заслужава да се видят. Изданието happytowander.com предлага 10 места, които можете да посетите в Обединено кралство:

1. Бат (Bath)
Това е един от най-красивите градове в Англия, който съчетава уникални атракции, като зашеметяващо абатство и исторически римски бани. Бат е град, който заслужава да влезе във вашия списък, източник /Economic.bg/.
2. Корнуол  (Cornwall)
Корнуол се намира в западната част на Великобритания. Сините тюркоазени води на този уникален полуостров, белите пясъчни плажове и красиви скали, го правят изключително интересна дестинация.
3. Крайбрежието на Джурасик (The Jurassic Coast)
Това е едно от най-живописните места във Великобритания. Уникални скални образувания и кристални води могат да бъдат видяни в тази част на страната.
4. Ливърпул (Liverpool)
Освен многобройните музеи от световна класа, Ливърпул предлага изненади на всяка крачка. Гардът е изключително приятен за разходка и в него могат да се видят различни архитектурни забележителности.
5. Оксфорд (Oxford)
Университетът в Оксфорд превръща града в едно от най-известните места във Великобритания, но освен множеството зашеметяващи сгради, градът предлага много възможности за пазаруване, както и красиви паркове за отдих.
6. Брайтън (Brighton)
Зает, бръмчащ и жизнен, Брайтън е град край морето, в който може да се насладите на приятни разходки и слънчеви бани.

Подобни новини

Вашият коментар