9 исторически хотела в Истанбул (галерия)

9 исторически хотела в Истанбул (галерия)

снимки: Economic.bg

Тук ще усетите духа на отминалите столетия

Истанбул може да е само на няколко часа път от България, но посещението там се простира през вековете.

Къде другаде можете да намерите блестящи модерни небостъргачи, сгради, провъзгласяващи мощта на османците и дори зашеметяващи препратки към византийското минало, освен в града, бил столица на Източната Римска империя, а после и на Османската империя. Той продължава да тъне в блясък хилядолетие след като самият Рим залязва, източник /Economic.bg/.
Дали заради това, че градът се намира на два континента, и съчетава различни култури, религии, идентичности, но изучаването на улиците и сградите на Истанбул е очароващо.
Вижте 9 хотела в Истанбул, приютени в исторически сгради, където и днес може да усетите духа на отминалите столетия.
1. Four Seasons Hotel Istanbul-Султанахмет
 

Луксозният хотел се помещава в някогашен затвор и е само на няколко крачки от „Света София” и Синята Джамия. Намира се в Султанахмет – най-старата част на Истанбул. Нощувките започват от 365 долара.
2. Grand Hotel de Londres (Гранд хотел Лондон)
 

Датиращ от 1892 г., този хотел в Бейоглу ще ви върне във времето на Ориент Експрес. Цените за нощувка са от 47 долара.
3. Hotel Pera Palace
 

И този хотел се намира в Бейоглу (Пера) и е реновиран музей. В него са отсядали велики автори като Ърнест Хемингуей и Агата Кристи. Цените на нощувка са от 170 долара.
4. The House Hotel
 

Този малък хотел край морето се намира в Ортакьой и е в сграда от 1880 г., която е реновирана. Цената на нощувката е от 187 долара.
5. Lalahan Hotel
 

И този бутиков хотел се намира в сграда, датираща от 1880 г. Въпреки бляскавия вид, цените започват от 75 долара на вечер.
6. Hotel Miniature Istanbul
 

Хотелът, намиращ се в някогашен интелектуален клуб, строен през 1875 г., е съвсем близо до двореца Топкапъ в Султанахмет. Цените за нощувка започват от 95 долара.
7. Ciragan Palace Kempinski Istanbul
 

Разположен в двореца на османския султан, луксозният хотел предлага страхотни гледки към Босфора и е достъпен с кола, хеликоптер или яхта. Цени от $266 за нощувка.
8. Hotel Empress Zoe
 

Стаите на хотела са богато декорирани с впечатляващи драперии, а в лобито има запазени останки от отомански руини. Може да си вземете стая с изглед към морето, градината или към най-старата баня в Истанбул. Цените са от 55 долара.
9. Adamar Hotel
 

Перлата в короната на този малък хотел в квартал Султанахмет, който се помещава в реновирана сграда от 19-и век, е ресторанта на осмия етаж в османски стил и с панорамен изглед към Истанбул. Цената на стая е от 100 долара на вечер.

Подобни новини

Вашият коментар