Кмета на Дългопол се хвали, хората негодуват

Кмета на Дългопол се хвали, хората негодуват

Преди няколко дни в интернет пространството кмета на Дългопол Георги Георгиев се похвали с новата придобивка на града – нов жп прелез. Небрежно споменавайки НКЖИ само като финансирали проекта, Георгиев посочи и стойността му – 120 000лв.

2 (3) (Small)

3 (2) (Small)

Всичко би било ОК, ако не лъсна едно съмнение, че с чужда пита помен се прави. След като граждани поставиха редица въпросителни, кое колко струва и къде са вложени 120 000лв. – кмета просто не отговори, може би и незнае, може би и не е длъжен да знае, освен когато се хвали с тази или онази придобивка, небрежно споменавайки институцията осъществила проекта, като финансираща.

Не, че сме против да информираме нашите читатели за истинските параметри за конкретен случай, с цифри и документи, но поне този път дано някой от администрацията се замисли, че простото представяне на информация към гражданите с две изречения, без  самата администрация да се е постарала да разучи нещата, не задоволява голяма част от гражданите.

Нормално е хората да негодуват и да питат къде са вложени  тези 120 000лв.

Не е нормално отсрещната страна да мълчи, след като тя се е похвалила. Негодуванието не е срещу парите, а срещу мълчанието.

Ние разбираме радостта на Кмета Георгиев, ПРОВАТОН СЕ РАДВА  с него, но за разлика от него сега ще предоставим фактите:

Договора за „прелезите” /условно казано/ е сключен на 30.03.2017г. и е на стойност над 1 700 000 лв. без ДДС, тъй като касае прелези от цялата страна, включително и в Хитрино. Прелеза по 3-та ЖП линия в гара Дългопол е договорен във фаталната точка 13 от списъка към договора. Общата договорена стойност за него е 124 839,10лв., от които 15,6м. еластична прелезна настилка, тежък тип с единична цена за линеен метър 6 100 лв. или общо само по това перо 95 160 лв. без ДДС. Монтажа, пък, на настилката струва 9 984лв. без ДДС. Комплекта със знаци – 880лв, изрязването на асфалтови подходи – 352 лв., асфалтиране на пътни подходи – 3 174 лв., отводнителната система – 6 006лв., и т.н., всичко това без ДДС. Подробно може да се запознаете тук:

4 (Small)

5 (Small)

ПРОВАТОН остава в готовност да публикува новини – с цифри, факти и документи.

Подобни новини

Вашият коментар