9 неща, които Galaxy Note 8 може, а iPhone не

9 неща, които Galaxy Note 8 може, а iPhone не

Новият Galaxy Note 8, който дебютира преди по-малко от седмица, е най-мощният и напълно оборудван функционално смартфон на Samsung, а вероятно и на пазара като цяло. Устройството определено може да се похвали, че е в състояние да прави неща, които iPhone все още не може.
В следващите редове може да се запознаете с някои от тези функции:
1. Galaxy Note 8 има хранилище за допълнителна карта-памет, което позволява да се добавят 256 GB в допълнение на вградените 64 GB. За сравнение iPhone има само вътрешно хранилище.
2. Писецът към Galaxy Note 8 дава възможност за лесно писане върху екрана на устройството. Благодарение на новата функция Live Message пък потребителите могат да съхраняват писанията си под формата на анимирани GIF-чета и след това да ги споделят с приятели в социалните мрежи.
3. Ирис скенерът на Galaxy Note 8 позволява на човек да отключва телефона си само като го погледне. Възможно е и отключване с пръстов отпечатък или парола, но за повечето потребители технологията, сканираща ириса им, се оказва много по-лесна. Функцията дава сигурност и бързина. За сравнение собствениците на iPhone ползват само парола или Touch ID скенерът за пръстови отпечатъци. Очаква се обаче, че новото поколение смартфони на Apple ще имат 3D лицево отключване.
4. Galaxy Note 8 се зарежда безжично. Досега iPhone устройствата не са имали такава възможност, но бъдещият iPhone 8 се очаква да е оборудван с такава технология.
5. С докинг станцията DeX на Samsung смартфона Galaxy Note 8 лесно може да се превърне в своеобразен настолен компютър. DeX е конструирана да се свързва със стандартна клавиатура, мишка и монитор и да се задвижва с десктоп версията на операционната система Android. В тази връзка iPhone може да се свърже с монитор или телевизор, но не и с клавиатура и мишка.
6. Двете задни лещи на камерата на Galaxy Note 8 имат опция за оптична стабилизация на изображението. Функцията, помагаща на снимките да излязат по-остри, е налична само в една от камерите на iPhone 7 Plus.
7. Продължавайки фотографската тема, Galaxy Note 8 дава възможност за регулиране на ефекта боке (размазването на фона) преди или след направата на снимката. При iPhone тази опция изобщо липсва.
8. Екранът на Galaxy Note 8 е толкова голям, че разработчиците са се решили да дадат на потребителите възможността да пускат по две приложения наведнъж. Дисплеят на iPhone 7 Plus също е достатъчно широк, но допуска ползването на само едно приложение.
9. Опцията Samsung Pay работи с повечето магнитни четци на кредитни карти, което означава, че човек няма нужда от специална разплащателна платформа като Apple Pay.

Подобни новини

Вашият коментар